חלונות אל הלא מודע

שם המרצה: ד"ר קובי סגל

הקורס עוסק בארבעה חלונות אל הלא מודע בתוך הטיפול הדינמי:  המסגרת (הסטינג), זיכרון ושכחה, ההעברה והחלום. המסגרת היא לא רק סדרה של כללים... "סטינג חי" הוא חלון אל הלא מודע גם כשהוא נשבר, אך גם כשהוא נשמר.  הזיכרון הרגשי הינו מרכיב מרכזי בלא מודע והשאלה האם יחזור מה שהודחק, קשורה למספר גורמים אצל המטפל והמטופל. ניתן להתייחס לזיכרון בתור חלום ולחלום כדרך לזכור את מה שקשה לשאת.

ההעברה בחשיבה הפסיכואנליטית הופכת מהתרחשות לא מודעת המחבלת בטיפול, לכלי מרכזי בטכניקה. ההעברה מאפשרת גישה אל הלא מודע ועבודה עם תכנים לא מודעים. נבחן שתי גישות שונות  ומקובלות, שנובעות מגישתו של פרויד ומהגישה של קליין וממשיכיה. פרוש החלום, לפי פרויד הינו "דרך המלך" אל הלא מודע. נסקור גישות שונות להבנת עבודת החלום ולעבודה עם חלומות ככלי מרכזי בטיפול הדינמי. נבחן את ההבדלים בין חלומות וחלימה אצל מבוגרים לעומת ילדים, ואצל אנשים בעלי רמת ארגון אישיות גבוהה, לעומת אלה הסובלים מהפרעות נפשיות.

על המרצה: ד"ר קובי סגל, פסיכולוג קליני מדריך, פסיכואנליטיקאי מבוגרים, פסיכואנליטיקאי ילדים ונוער חבר בחברה הפסיכואנליטית הישראלית ובחברה הפסיכואנליטית הבינלאומית (IPA).  חבר במגמה הקלינית של הילד ומדריך במסגרת הפרקטיקום של הקליניקה של המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן. מלמד בתוכנית "התקרבות" של החברה הפסיכואנליטית בישראל, מלמד במסגרת התוכנית לפסיכותרפיה דינמית- בית הספר לעו"ס- אוניברסיטת תל-אביב.  עובד בקליניקה פרטית ברמת גן בהדרכה וטיפול בילדים, מתבגרים ומבוגרים.

הקורס יתקיים בסמסטר ב'. יתקיימו 13 מפגשים של שעתיים אקדמיות, ביום א' בין השעות 16:00-17:30.

עלות הקורס: 1990 ש"ח