ויניקוט וממשיכיו

שם המרצה: שרון שטרסבורג

חשיבתו המהפכנית של ויניקוט היא מהמשפיעות ביותר בתולדות הפסיכואנליזה. מושגיו, גם אם מוכרים ואהובים, מתגלים בקריאה מעמיקה כמורכבים ועשירים. בקורס נעמיק בהכרות עם מושגים מרכזיים בהגותו, בהם מושקעות אימהית ראשונית, מרחב פוטנציאלי, שימוש באובייקט, רגרסיה והפרדוקסים המרכזיים.  נבחן את התנאים להתפתחותו של האדם היצירתי, כמו גם את הכשלים האפשריים בהתפתחות זו, ואת השלכותיהם לקליניקה. ננסה לשאול כיצד ניתן לעשות

שימוש באופן החשיבה של ויניקוט במסגרת של פסיכותרפיה. כמו כן נתבונן בהתפתחות מושגיו ע"י ממשכיו, בהם חאן, ליטל, ואוגדן .

על המרצה: שרון שטרסבורג, פסיכולוגית קלינית מדריכה. מרכזת את תכנית "גישות פסיכודינמיות" בתכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל-אביב. מדריכה בתכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל-אביב ובמסלול ההמשך "הזרם העצמאי בפסיכואנליזה – פורצי דרכים". מלמדת במסגרות שונות. בעלת קליניקה פרטית באזור השרון לטיפול במבוגרים וטיפול זוגי. דוקטורנטית במסלול "פסיכואנליזה ופרשנות" באוניברסיטת בר אילן.

הקורס יתקיים בסמסטר ב'. יתקיימו 13 מפגשים, ביום ד' בין השעות 16:00-17:30.

היקף הקורס: 26 שעות אקדמיות

עלות: ₪1800