מבטים להכשרה

ראש התכנית ד"ר ירי גביעון

ההרשמה סגורה, בקרוב יתפרסמו מועדים לקראת שנת תשע"ח

מסלול הכשרה בפסיכותרפיה היפנוטית -מרכז: יוסי מאירסון

אוכלוסיית היעד: פסיכולוגים מומחים ומתמחים בעלי מומחיות מוכרת ופסיכיאטרים (על פי חוק ההיפנוזה - 1984).

מטרת התוכנית: להכשיר אנשי מקצוע לשימוש בהיפנוזה במהלך פסיכותרפיה באופן מעמיק, יצירתי ומבוסס ראיות תוך אינטגרציה עם הגישה התיאורטית של המטפל, מאפייניי הבעיה וצרכי המטופל. כל זאת בהתאמה לעבודה טיפולית עם אוכלוסיות בגילאים שונים (ילדים, מתבגרים, מבוגרים) ובטיפולים במסגרת פרטנית, זוגית וקבוצתית. התכנית משלבת למידה חוויתית – התנסותית אשר מאפשרת הפנמה של החומר הנלמד ותורמת להתפתחות וצמיחה אישית של המשתתפים. המשתתפים יקבלו תעודת סיום של קורס בסיסי בהיפנוזה ותתאפשר להם הכנה לקראת בחינה ממשלתית לקבלת רישיון לשימוש בהיפנוזה.

מבנה התוכנית: התוכנית בנויה באופן מודולרי תלת שנתי המאפשר השתתפות בקורסים בודדים באופן נפרד ללא צורך בהתחייבות ללימודים בתוכנית כולה

קורס היפנוזה בסיסי - סמסטר א' - קורס היפנוזה בסיסי. יתקיים בסמסטר א, ימי ד' בין השעות 10:00-13:30.

קורס מקיף בסכמה תרפיה - מרצה: הילה הראל עו"ס קלינית

סכמה תרפיה, אשר פותחה ע"י ד"ר ג'פרי יאנג, הינה גישה טיפולית מהשדה ההתנהגותי-קוגניטיבי המשלבת עקרונות מתיאוריות יחסי אובייקט, התקשרות וגשטלט בשילוב כלים של דמיון מודרך, עבודת כיסאות, זיהוי ושינוי של סכמות קוגניטיביות וטכניקות התנהגותיות לעבודה עם מטופלים המתמודדים עם קשיים ביחסים בינאישיים, דפוסי חיים מכשילים, הפרעות אישיות והפרעות ציר I.

מבנה הקורס: קורס בן 10 מפגשים. משך כל מפגש 5 שעות אקדמיות (סה"כ 50 שעות אקדמיות). במפגשים ישולבו למידה  תיאורטית והתנסויות חווייתיות-מעשיות מעבודתם הקלינית של משתתפי הקורס. ייעשה שימוש בקטעי ווידאו, הדגמות חיות של התערבויות טיפוליות, משחקי תפקידים ותרגול מיומנויות הטיפול.

מיקום ומועדים: הקורס יתקיים באוניברסיטת בר-אילן, במהלך סמסטר ב', בימי ה' בין השעות 10:00-14:00
מועדים: 12.4, 26.4, 3.5, 10.5, 17.5, 31.5, 7.6, 14.6, 21.6, 28.6.

.

דמי רישום של 300 ₪ לקורס -ו 500 ₪ לשני קורסים ומעלה, יגבו במועד ההרשמה. דמי ההרשמה לא יוחזרו אלא אם הקורס בוטל ע"י תכנית "מבטים: בין תיאוריה לפרקטיקה". על ביטול ההרשמה יש להודיע למשרדי התכנית לפני תחילת הלימודים:  ביטול עד 30 יום לפני פתיחת התכנית – לא יחויב המשתלם בשכר לימוד. ביטול ההרשמה 15 יום ואילך לפני מועד פתיחת התוכנית – יחויב המשתלם ב25% משכר הלימוד. ביטול הלימודים מיום פתיחת הלימודים ועד 14 יום לאחר פתיחת התכנית – יחויב המשתלם ב50% משכר הלימוד. ביטול הלימודים 14 יום לאחר פתיחת הלימודים והילך – יחויב המשתלם בתשלום שכר לימוד מלא.

*אהוד מנור-מישהו