מאגרים, קטלוגים וקבצים לאיתור שאלונים ומבחנים

איתור שאלונים וכלי מחקר בפסיכולוגיה, במדעי החברה ובחינוך

לרשותכם עומדים באתר ספריות בר אילן קובצי אקסל, קטלוגים ומאגרי מידע מקוונים לאיתור שאלונים וכלי מחקר, שנעשה בהם שימוש בעבודות מ"א ודוקטור או במאמרים מחקריים בישראל ובחו"ל. הקבצים והמאגרים המקוונים מתעדכנים בקביעות, ולכן הם מציגים שימוש עדכני בשאלונים ובכלי המחקר.

והנה רשימת המקורות לאיתור השאלונים וכלי המחקר:

1. קובץ השאלונים וכלי המחקר של המחלקה לפסיכולוגיה.

בקובץ רשומים שאלונים וכלי מחקר שהשתמשו בהם בעבודות ה-מ"א שנכתבו במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן בלבד. הקובץ מתעדכן מדי חודש, ומהשנה הקרובה תוכלו למצוא בו גם שאלונים וכלי מחקר שהשתמשו בהם בעבודות הדוקטור שנכתבו במחלקה. לקבלת הקובץ המעודכן הקישו כאן, ולמידע על קובץ השאלונים וכלי המחקר באתר המחלקה לפסיכולוגיה הקישו כאן.

1. קטלוג שאלונים בפסיכולוגיה.

בקטלוג רשומים שאלונים וכלי מחקר שהתפרסמו בעבודות מ"א שנכתבו במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן ובמחלקות לפסיכולוגיה באוניברסיטאות האחרות בארץ לפני שנת 1980. במסך התיאור הביבליוגרפי המלא מופיע השדה Location, ובו הקודים של המוסדות שהשאלונים נמצאים בהם, כמו BIP (אוניברסיטת בר אילן), UHL (אוניברסיטת חיפה), HSL (מכון סאלד) וְ- TUA (אוניברסיטת תל-אביב) ועוד.

לידיעתכם, בקטלוג אפשר לחפש שאלונים וכלי מחקר שנכתבו באנגלית או בעברית רק באמצעות נושאים באנגלית (שדה: Subject – English).

לחיפוש בקטלוג השאלונים בפסיכולוגיה היכנסו לאתר ספריות בר אילן, בתפריט שבמרכז הקישו על 'קטלוגים', ואחר כך בחרו ב-'קטלוגים נוספים'. במרכז המסך תקבלו של רשימת הקטלוגים תחת הכותרת 'ספריות בר אילן'. הקישו על הקישור 'קטלוג שאלונים בפסיכולוגיה'.

1. קובץ השאלונים וכלי המחקר של המחלקה לחינוך.

בקובץ רשומים שאלונים וכלי מחקר שהשתמשו בהם בעבודות ה-מ"א והדוקטור שנכתבו במחלקה לחינוך באוניברסיטת בר אילן בלבד. הקובץ מתעדכן בקביעות. לקבלת הקובץ המעודכן הקישו כאן, ולקבלת עוד מידע על הקובץ או על היחידה לכלי מחקר במכון הפדגוגי הקישו כאן.

1. מאגרי המידע של מכון הנרייטה סאלד, כלי מחקר.

במאגר זה תמצאו מידע ביבליוגרפי על שאלונים וכלי מחקר מקוריים בעברית או מתורגמים, שהתפרסמו במחקרים של חוקרים ישראלים בחינוך, בפסיכולוגיה ובמדעי החברה, בארץ ובחו"ל. בכל רשומה מופיע תיאור מפורט של כלי המחקר, ובו שם הכלי בעברית ובאנגלית, שם מחבר הגרסה העברית, שמות מחבר הכלי המקורי, קיצור שם הכלי המקורי, פרטים ביבליוגרפיים על הכלי המקורי, ערכי המהימנות והתוקף של הכלי, תקציר המתאר את המטרות והמשתנים בכלי, אוכלוסיית היעד שהוא בודק, מבנה השאלות בו ועוד. כמו כן, בכל רשומה תמצאו את כותרי עבודות ה-מ"א והדוקטור שנעשה בהן שימוש בשאלון או בכלי המחקר המתואר בה.

לחיפוש בחלק של 'כלי המחקר' היכנסו לאתר ספריות בר אילן, בתפריט שבמרכז הקישו על 'משאבים אלקטרוניים', ואחר כך הקישו על 'מאגרי מידע'. בראש רשימת מאגרי המידע הקישו על האות מ"ם, כדי להגיע במהירות אל רשימת המאגרים המקוונים הפותחים באות זו, והקישו על הקישור 'מאגרי המידע של מכון הנרייטה סאלד'. לאחר הכניסה אל המאגר (באמצעות ההרשאות במסך ה-Single Sign On), בחרו בחלק של 'כלי מחקר'.

1. המאגר APA-PsycTESTS.

המאגר הוא אחד משבעת חלקי המאגר המקוון APA-PsycNET, ובו למעלה מ-30,000 שאלונים וכלי מחקר מקוריים באנגלית בפסיכולוגיה, בפסיכיאטריה ובמגוון תחומים במדעי החברה שכתבו מגוון חוקרים בעולם. ברשומות תמצאו מידע על קהל היעד של הנבדקים, גיל הנבדקים, תהליך הביצוע של הבדיקה, תוקף ומהימנות של השאלון או כלי המחקר, הלשון שהשאלון או כלי המחקר נכתבו בה, מידע על תחומי המחקר או העיסוק של כותבי השאלון או כלי המחקר ועוד. כמו כן, בכל רשומה מופיע קישור אל המקור הביבליוגרפי שנעשה בו שימוש בשאלון או בכלי המחקר בפעם הראשונה, והכי חשוב – בחלק מהרשומות תמצאו את הקישור Test, וכשתקישו עליו תקבלו את השאלון או את כלי המחקר בשלמותו.

לחיפוש במאגר APA-PsycTESTS היכנסו לאתר ספריות בר אילן, בתפריט שבמרכז הקישו על 'משאבים אלקטרוניים', ואחר כך הקישו על 'מאגרי מידע'. בראש רשימת מאגרי המידע הקישו על האות A , כדי להגיע במהירות אל רשימת המאגרים המקוונים הפותחים באות זו, והקישו על הקישור  APA PsycNET. בחרו מתוך התפריט המופיע בראש מסך הפתיחה של המאגר בחלק PsycTESTS, באמצעות סימון √ בריבוע המופיע משמאל למאגר.