פסיכותרפיה פסיכואנליטית מפרספקטיבה התייחסותית: מתיאוריה לקליניקה – חלק ב'

שם המרצה:  תמי דרור-שיבר

הקורס יתקיים במתכונת של הדרכה קבוצתית, תוך התבססות על העמדה ההתייחסותית.

נקשיב לאופן בו  "פסיכולוגיה של שני אנשים"  באה לידי ביטוי בעבודה הקלינית, נתבונן במארג יחסי ההעברה וההעברה-הנגדית דרך הפריזמה ההתייחסותית וננסה לראות כיצד משפיעה הסובייקטיביות של המטפל על המתרחש בחדר.

בעבודה על החומר הקליני ניעזר במושגים כגון הלא-מודע ההתייחסותי, אנאקטמנט, ריבוי מצבי עצמי וחשיפה עצמית וכן - בהבחנה בין הדדיות לסימטריה.

ההדרכה תתבסס על מקרים שיביאו המשתתפים מעבודתם תוך התבססות על החשיבה הקלינית של סטיבן מיטשל, לואיס ארון, פיליפ ברומברג, ג'ודי דייוויס, ג'סיקה בנג'מין ועוד.

.

הקורס מוגבל ל-8 משתתפים בלבד.

הקורס מיועד למטפלים בעלי היכרות קודמת עם החשיבה ההתייחסותית.

בהרשמה תינתן עדיפות לאנשים שלמדו בקורס "פסיכותרפיה פסיכואנליטית מפרספקטיבה התייחסותית: מתאוריה לקליניקה – חלק א'".

הקורס יתקיים ביום א'  17:00-18:30.

היקף הקורס: 26 שעות אקדמיות

עלות: ₪1800

על המרצה: פסיכולוגית קלינית, פסיכואנליטיקאית, קליניקה פרטית בתל-אביב. חברת הוועדה המדעית של החברה הפסיכואנליטית ורכזת תכנית "התקרבות" במרכז הארץ. מורה במרכז הלימודים של החברה הפסיכואנליטית, בלימודי ההמשך של המסלול ההתייחסותי באוניברסיטת תל-אביב ובתכנית "מבטים" בבר-אילן. מדריכה בתכניות לפסיכותרפיה באוניברסיטאות תל-אביב ובר-אילן ובמרכז וויניקוט. חברת ועד הפורום הישראלי לפסיכואנליזה ופסיכותרפיה התייחסותית.