מבטים הגל השלישי

התכנית מציעה 2 מסלולי המשלבים תיאוריה וקליניקה

לשנה"ל תשע"ח 2017/2018

ראש התכנית ד"ר ירי גביעון

(ACT - (Acceptance and Commitment Therapy - טיפול קבלה ומחויבות - מרצה: ליאור בירן

טיפול  קיימת כגישה טיפולית כבר מעל לשלושה עשורים. במהלך תקופה זו, הלכה והתבססה הן כגוף טיפולי והן כגוף מחקרי עשיר ופורה. משנה לשנה, הבסיס המחקרי גדל, ולצידו גדל גם הידע הקליני וקהילת המטפלים בעולם אשר עובדים לפי גישה זו בחדר הטיפול.

כגישת טיפול, ACT משתייכת ל'גל השלישי' של הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי, השם במרכז החקירה והעיסוק שלו את תהליכי החשיבה והאופן בו התודעה פועלת, ולאו דווקא את תכני החשיבה עצמם. כפי שניתן להבין משמה של הגישה, היא שמה במרכזה תהליכים של קבלה (למשל של מחשבות ורגשות קשים) לצד פעולה מחויבת המכוונת לכיוון הדברים החשובים לאדם בחייו. המטרה המרכזית של הטיפול היא לקדם את האדם לכיוון של גמישות פסיכולוגית ובגמישות זו עוסק הטיפול, דרך עבודה על שישה תהליכים מרכזיים.

מבנה הקורס: הקורס מורכב מארבעה מפגשים של 6.5 שעות אקדמיות כל אחד, כולל שתי הפסקות בנות 15 דקות (סה"כ 24 שעות אקדמיות). במהלך מפגשי הקורס, במפשים תלמד התיאוריה שבבסיס הגישה ויישום התיאוריה הזו בקליניקה – תוך כדי קריאה משותפת, תרגול ולמידה חווייתית.

מיקום ומועדים: הקורס יתקיים באוניברסיטת בר-אילן, במהלך סמסטר ב' מפגשים יערכו בימי שישי בתאריכים: 9.3.18,  16.3.18, 23.3.18, 13.4.18, בין השעות 8:30-14:00

עלות: 1700₪

קורס מקיף בסכמה תרפיה - מרצה: הילה הראל עו"ס קלינית

סכמה תרפיה, אשר פותחה ע"י ד"ר ג'פרי יאנג, הינה גישה טיפולית מהשדה ההתנהגותי-קוגניטיבי המשלבת עקרונות מתיאוריות יחסי אובייקט, התקשרות וגשטלט בשילוב כלים של דמיון מודרך, עבודת כיסאות, זיהוי ושינוי של סכמות קוגניטיביות וטכניקות התנהגותיות לעבודה עם מטופלים המתמודדים עם קשיים ביחסים בינאישיים, דפוסי חיים מכשילים, הפרעות אישיות והפרעות ציר I.

מבנה הקורס: קורס בן 10 מפגשים. משך כל מפגש 5 שעות אקדמיות (סה"כ 50 שעות אקדמיות). במפגשים ישולבו למידה  תיאורטית והתנסויות חווייתיות-מעשיות מעבודתם הקלינית של משתתפי הקורס. ייעשה שימוש בקטעי ווידאו, הדגמות חיות של התערבויות טיפוליות, משחקי תפקידים ותרגול מיומנויות הטיפול.

מיקום ומועדים: הקורס יתקיים באוניברסיטת בר-אילן, במהלך סמסטר ב', בימי ה' בין השעות 10:00-14:00
מועדים: 12.4, 26.4, 3.5, 10.5, 17.5, 31.5, 7.6, 14.6, 21.6, 28.6.

עלות: 3500₪

.

דמי רישום של 300 ₪ לקורס -ו 500 ₪ לשני קורסים ומעלה, יגבו במועד ההרשמה. דמי ההרשמה לא יוחזרו אלא אם הקורס בוטל ע"י תכנית "מבטים: בין תיאוריה לפרקטיקה". על ביטול ההרשמה יש להודיע למשרדי התכנית לפני תחילת הלימודים:  ביטול עד 30 יום לפני פתיחת התכנית – לא יחויב המשתלם בשכר לימוד. ביטול ההרשמה 15 יום ואילך לפני מועד פתיחת התוכנית – יחויב המשתלם ב25% משכר הלימוד. ביטול הלימודים מיום פתיחת הלימודים ועד 14 יום לאחר פתיחת התכנית – יחויב המשתלם ב50% משכר הלימוד. ביטול הלימודים 14 יום לאחר פתיחת הלימודים והילך – יחויב המשתלם בתשלום שכר לימוד מלא.

*אהוד מנור-מישהו