דבר ראש המחלקה

ברוכים הבאים לאתר המחלקה לפסיכולוגיה

באוניברסיטת בר-אילן

משחר ההיסטוריה עסק האדם בהתבוננות בעצמו, בזולת ובעולם. השאלות המהותיות של הקיום האנושי והבנת עצמי לעומת האחרים נשאלו בתחילה במסגרת הפילוסופיה, וכיום העיסוק המחקרי המרכזי בשאלות אלה הוא במסגרת הפסיכולוגיה. הפסיכולוגיה נוגעת בכל היבט של החיים שלנו. מי אנחנו עכשיו, איך אנחנו נהיה בעתיד, איך האינטראקציה עם בני משפחה, חברים וזרים משפיעה על חיינו. כל אלה הם הדברים שהפסיכולוגיה יכולה לעזור לנו להבין טוב יותר. מגוון התחומים והשאלות עצום ולא נופל ממנו מגוון שיטות המחקר המודרניות ותחומי המדע עימם יש לפסיכולוגיה ממשקים, לדוגמה כלכלה, חינוך, חקר המח, מדעי המחשב ועוד.

במחלקה מתקיימים לימודים לכל התארים וקיימות בה חמש מגמות התמחות במסגרת הלימודים לתארים מתקדמים: קלינית, קלינית-ילד, שיקומית-קלינית, חברתית-ארגונית וקוגניציה-רגש-ומוח.

מטרת תכנית הלימודים לתואר ראשון היא להעניק לסטודנטים ידע נרחב על המרכיבים הביולוגיים, הרגשיים, הקוגניטיביים, ההתפתחותיים והחברתיים העומדים בבסיס התנהגות נורמלית ואבנורמלית זאת במטרה לאפשר בסיס איתן ללימודי המשך לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה ובתחומי עניין קרובים.

מטרתם המרכזית של מסלולי הלימודי לתארים מתקדמים היא להכשיר אנשי מחקר ופסיכולוגים יישומים שיתרמו להעמקת הידע בתחומי הקוגניציה והמוח והפסיכולוגיה החברתית ויתרמו לפיתוח, בחינה והערכה של תכניות טיפוליות מבוססות מחקר למגוון אוכלוסיות.  ההכשרה המחקרית והטיפולית שאנו מעניקים לתלמידינו בכל התארים, נתפסת כחלק אינטגרלי של חינוך שיש בו הרחבה, העשרה והעמקה בתחומי הידע השונים של הפסיכולוגיה.

לאנשי הסגל יש מעבדות מחקר המאפשרות תשתית נרחבת ומגוונת ביותר לביצוע מחקרים, החל מחדרי תצפית, חדרים מרובי עמדות ניסוי לניסויים בפסיכולוגיה חברתית, מדדים פיזיולוגיים והורמונים, וחדרי ציוד הכוללים MEG, גרייה מוחית, תנועות עיניים, EEG, מעבדת ספורט ועוד.

אנו גאים בסגל ובסטודנטים שלנו,  וכן באווירה הטובה והידידותית במחלקה. אנו רואים את עצמנו כמובילים בהפצת המודל של איש היישום או המטפל שהוא גם מדען – קלינאי חוקר.  מודל זה מתאפשר באמצעות הקליניקה הייחודית שלנו, המשרתת מטופלים מהקהילה הרחבה, במגוון שיטות טיפוליות מקובלות וחדשניות ולגילאים שונים. מעבר לייעוד החברתי, קליניקה זו מאפשרת לסטודנטים לתארים מתקדמים להתנסות בטיפול, בהדרכה צמודה של הסגל הבכיר במחלקה, וערוכה להרצת מחקרים קליניים מעמיקים וחדשניים.

אני מודה לכם על ההתעניינות ומזמינה אתכם להתעניין עוד ולשאול שאלות,

Michal.lavidor@gmail.com