דבר ראש המחלקה

ברוכים הבאים לאתר המחלקה לפסיכולוגיה

באוניברסיטת בר-אילן

דבר ראש המחלקה

הפסיכולוגיה--עולם נפש האדם, ההתנהגות, התודעה, החשיבה והרוח האנושית הפועמת ביחיד ומניעה את החברה, עומדת בלב החתירה של האדם להבין את עצמו, את היקרים לו ואת האחר. על כן חקר הפסיכולוגיה מהווה מקור לסקרנות אנושית משחר ההיסטוריה ורלוונטי במיוחד היום.

המחלקה לפסיכולוגיה הנה אחת ממחלקות הדגל של אוניברסיטת בר-אילן ואחת המחלקות המובילות בארץ.  תחומי הלימוד הנחקרים במחלקה מגוונים וכוללים את חקר ההתפתחות אנושית, מח, חשיבה, רגש והתנהגות, פסיכולוגיה חברתית ,ומדעי הטיפול לאורך החיים. הסגל האקדמי של המחלקה בעל הישגים מעולים ושיתופי פעולה עם מחלקות מובילות ברחבי העולם, מתמחה במגוון תחומים רחב ועדכני כדי לאפשר לסטודנט חשיפה והתפתחות בהתאם לעניין האישי והתנסות טיפולית בקליניקה המחלקתית ובמחלקות חוץ- בתנאי חממה של הדרכה ותמיכה.

במחלקה נלמדים מסלולי לימוד לכל התארים: לתואר ראשון: דו ראשי במגוון מסלולים מובנים, ומסלול מורחב, תואר שני: פסיכולוגיה קלינית של הילד והמתבגר, פסיכולוגית קלינית מבוגר, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה ארגונית והתוכנית לחקר קוגניציה-רגש-מח, ולימודים לתואר דוקטור: במסלול רגיל, ישיר ומשולב. למחלקה גם תכנית לימודי המשך מבטים המכוונת להעשרה ועדכון לאנשי מקצוע מתוך ראיה רב תחומית.

תכניות הלימוד לתואר ראשון במחלקה מכוונות להעניק ידע נרחב על המרכיבים הביולוגיים, הרגשיים, הקוגניטיביים, ההתפתחותיים והחברתיים העומדים בבסיס התנהגות נורמלית ואבנורמלית, לאפשר חשיפה למעבדות מחקר חדישות ולהתנסות טיפולית.

תכניות הלימודים לתארים מתקדמים לתואר שני ולדוקטורט מעניקות הכשרה במגמות הפסיכולוגיה הקלינית, ידע והתנסות בתחום שיטות מחקר במעבדות מתקדמות המצוידות בציוד מתקדם להערכת תהליכי חשיבה, קשב, תפיסת רגשות, שפה וזיכרון: בהתבסס על תצפיות התנהגותיות, מדדים פיזיולוגיים, תנועות עיניים, חקר תנועה ופעילות, EEG, MEG, וקליניקה טיפולית לקהילה -המאפשרת מחקר מתקדם להערכת טיפול, אישיות ותהליכים בינאישיים. אלה תורמים למגוון תחומי עניין: חקר המח, ביולוגיה, כלכלה, חינוך, קרימינולוגיה ועבודה סוציאלית, משפטים ותחומי הפסיכולוגיה השונים.

בוגרי המחלקה מודעים לתרומת תהליכים פסיכולוגיים ודרכים לחקירתם, מבוקשים בשוק העבודה, כפסיכולוגים קליניים בילדים ונוער, במבוגרים ובמתמודדים, בקליניקות מובילות ברחבי הארץ; תורמים לחיזוק והבראת חברות וארגונים; חוקרים, מרצים ומלמדים חידושים בפיתוח חשיבה, מח והתנהגות, פסיכולוגיה חברתית ומדעי הטיפול.

אנו גאים בסגל ובסטודנטים שלנו, וכן באווירה הטובה והידידותית במחלקה ושמחים על התעניינותך. מידע מפורט באתר על הקורסים הניתנים במחלקה, תכניות הלימוד, דרישות קבלה, מידע על כל אנשי הסגל האקדמי והמנהלי ופעילות הקליניקה המחלקתית. נשמח לענות לפנייתך.

בברכה,

פרופ' רוני גבע