כתבי עת וספרים אלקטרוניים

מהו כתב עת אלקטרוני או ספר אלקטרוני?

כתב עת אלקטרוני או ספר אלקטרוני מאפשרים גישה מקוונת לטקסט המלא של המאמרים ושל הפרקים שמתפרסמים בהם. ספריות אוניברסיטת בר-אילן מנויות על כתבי עת וספרים אלקטרוניים רבים, בעברית ובאנגלית, במגוון תחומי הלימוד והמחקר, ובהם כתבי עת וספרים בתחומי הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה.

לגישה לכתבי-העת ולספרים האלקטרוניים היכנסו הקישו על משאבים אלקטרוניים בתפריט שבצד ימין, בדף הבית של מערך הספריות, ובחרו ב-כ"ע וספרים אלקטרוניים – TDNet.

במסך שמתקבל תמצאו שתי אפשרויות גישה לכתבי העת האלקטרוניים:

• גישה באמצעות TDNet

הגישה למערכת לניהול כתבי-העת שספריות בר-אילן מנויות עליהם היא באמצעות הקישור http://www.tdnet.com/athens

במסך תכנת ה- TDNet קיימות כמה אפשרויות לחיפוש:

Quick Search a Journal Title –  איתור כתב-העת לפי הכותר.

Browse Journals A-Z – עלעול ברשימת כתבי-העת לפי סדר ה-A, B, C.

Search TDNet for Articles - איתור מאמרים בנושא המבוקש.

• גישה באמצעות קטלוג אל"ף

גישה לכל כתבי-העת והספרים האלקטרוניים, בעברית ובלועזית, שספריות אוניברסיטת בר-אילן מנויות עליהם באמצעות ה-ברקט, הקטלוג המאוחד של הספריות.

במסך הראשי של הברקט תוכלו לחפש את כתב-העת המבוקש לפי כותר.

לאיתור כתבי-עת או ספרים בעברית בחרו ב-כותר המתחיל ב...

לאיתור כתבי-עת או ספרים לועזיים בחרו ב-...Title starting with

לתשומת לבכם,

כדי לקבל את המאמרים האלקטרוניים מתוך כתב-העת המבוקש או את הספר האלקטרוני, יש להקדים ולהיכנס לכרטיס הקורא או ל-Library Card. הקישור נמצא בראש מסך החיפוש של הקטלוג.

במסך שמתקבל, הקלידו פעמיים את מספר תעודת הזהות (עם ספרת הביקורת).

הקישו על כניסה או על  Sign-In.

הקישו על תוצאות חיפוש אחרון או על Recent Search בשורת התפריט למעלה, כדי לקבל שוב את התיאור הביבליוגרפי המלא של כתב-העת האלקטרוני או של הספר האלקטרוני.

קיימת גישה אלקטרונית לכתב-העת או לספר רק אם מופיעה ליד הכותר בסוגריים מרובעים הכתוביות                 כתב-עת אלקטרוניEjournal, ספר אלקטרוני או EBOOK. לדוגמה:

הרפואה [כתב-עת + כתב-עת אלקטרוני]

[Journal of Personality & Social Psychology [journal + ejournal

במסך התיאור הביבליוגרפי של כתב העת מופיעים בשדה ETEXT הקישורים למו"לים או לספקים המאפשרים גישה לטקסט המלא של המאמרים שנדפסו בו.

לגישה למצאי האלקטרוני של כתב-העת או של הספר הקישו על הקישורים לספקים או למו"לים המופיעים בשדה ETEXT.