מבטים הגל השלישי

"ניפגש בסוף דרכים ושאלות"*

ראש התכנית ד"ר ירי גביעון

הרישום לשנת הלימודים תש"פ 2019/20 בעיצומו

(ACT - (Acceptance and Commitment Therapy - טיפול קבלה ומחויבות - מרצה: ליאור בירן

טיפול קבלה ומחוייבות (ACT) קיימת כגישה טיפולית כבר מעל לשלושה עשורים. במהלך תקופה זו, הלכה והתבססה הן כגוף טיפולי והן כגוף מחקרי עשיר ופורה. משנה לשנה, הבסיס המחקרי גדל, ולצידו גדל גם הידע הקליני וקהילת המטפלים בעולם אשר עובדים לפי גישה זו בחדר הטיפול.

כגישת טיפול, ACT משתייכת ל'גל השלישי' של הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי, השם במרכז החקירה והעיסוק שלו את תהליכי החשיבה והאופן בו התודעה פועלת, ולאו דווקא את תכני החשיבה עצמם. כפי שניתן להבין משמה של הגישה, היא שמה במרכזה תהליכים של קבלה (למשל של מחשבות ורגשות קשים) לצד פעולה מחויבת המכוונת לכיוון הדברים החשובים לאדם בחייו. המטרה המרכזית של הטיפול היא לקדם את האדם לכיוון של גמישות פסיכולוגית ובגמישות זו עוסק הטיפול, דרך עבודה על שישה תהליכים מרכזיים.

מבנה הקורס: הקורס מורכב מארבעה מפגשים של 6.5 שעות אקדמיות כל אחד, כולל שתי הפסקות בנות 15 דקות (סה"כ 26 שעות אקדמיות). במהלך מפגשי הקורס, במפשים תלמד התיאוריה שבבסיס הגישה ויישום התיאוריה הזו בקליניקה – תוך כדי קריאה משותפת, תרגול ולמידה חווייתית.

מיקום ומועדים: הקורס יתקיים באוניברסיטת בר אילן, בארבעה ימי ו' בתאריכים: 1.11, 8.11, 15.11, 22.11.

המפגשים יתקיימו בין השעות 8:30-14:00

עלות: 1800₪

ננפח ביחד בלון ב"כאילו" - CBT עם פעוטות, ילדי גן והוריהם - מרצה: ד"ר טלי גב

הקורס נועד להציג את התאוריה ומאפייני הטיפול הקוגניטיבי – התנהגותי בגיל הרך. המפגשים יכללו הרצאות, הצגת פרוטוקולים טיפוליים, הצגות מקרה קליניות, ודיונים. בקורס גם תידון הערכה אמפירית של טיפולים שונים מתוך הצורך לפתח חשיבה ביקורתית על עבודתנו הקלינית.

מבנה הקורס: הקורס יתפרש על פני שישה מפגשים רצופים, בימי שישי בין השעות 8:30-12:00, בתאריכים:  31.1.20, 7.2, 14.2, 21.2, 28.2, 6.3.

היקף: 24 שעות אקדמיות.

עלות: 1700₪

קורס מקיף בסכמה תרפיה - מרצה: הילה הראל עו"ס קלינית

סכמה תרפיה, אשר פותחה ע"י ד"ר ג'פרי יאנג, הינה גישה טיפולית מהשדה ההתנהגותי-קוגניטיבי המשלבת עקרונות מתיאוריות יחסי אובייקט, התקשרות וגשטלט בשילוב כלים של דמיון מודרך, עבודת כיסאות, זיהוי ושינוי של סכמות קוגניטיביות וטכניקות התנהגותיות לעבודה עם מטופלים המתמודדים עם קשיים ביחסים בינאישיים, דפוסי חיים מכשילים, הפרעות אישיות והפרעות ציר I.

מבנה הקורס: קורס בן 10 מפגשים. משך כל מפגש 5 שעות אקדמיות (סה"כ 50 שעות אקדמיות). במפגשים ישולבו למידה  תיאורטית והתנסויות חווייתיות-מעשיות מעבודתם הקלינית של משתתפי הקורס. ייעשה שימוש בקטעי ווידאו, הדגמות חיות של התערבויות טיפוליות, משחקי תפקידים ותרגול מיומנויות הטיפול.

מיקום ומועדים: הקורס יתקיים באוניברסיטת בר אילן, בסמסטר ב', עשרה מפגשים בימי ה' בין השעות 10:00-14:00. תאריכים יתפרסמו בקרוב.

עלות: 3500₪

.

דמי רישום של 300 ₪ לקורס -ו 500 ₪ לשני קורסים ומעלה, יגבו במועד ההרשמה. דמי ההרשמה לא יוחזרו אלא אם הקורס בוטל ע"י תכנית "מבטים: בין תיאוריה לפרקטיקה". על ביטול ההרשמה יש להודיע למשרדי התכנית לפני תחילת הלימודים:  ביטול עד 30 יום לפני פתיחת התכנית – לא יחויב המשתלם בשכר לימוד. ביטול ההרשמה 15 יום ואילך לפני מועד פתיחת התוכנית – יחויב המשתלם ב25% משכר הלימוד. ביטול הלימודים מיום פתיחת הלימודים ועד 14 יום לאחר פתיחת התכנית – יחויב המשתלם ב50% משכר הלימוד. ביטול הלימודים 14 יום לאחר פתיחת הלימודים והילך – יחויב המשתלם בתשלום שכר לימוד מלא.

*אהוד מנור-מישהו