אודות המחלקה

ברוכים הבאים למחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן

פסיכולוגיה, מקור השם מיוונית- תורת הנפש, היא תחום דעת במדעי החברה המתמקדת בתיאוריה ומחקר הקשורים לעולם הנפש ועוסקת בנושאים כרגשות, קוגניציה, מצבי תודעה שונים, מוטיבציה והתנהגות. הפסיכולוגיה גם עוסקת בתרגום של רעיונות תאורטיים וממצאים מחקריים לפרקטיקה קלינית, חברתית וארגונית.

המחלקה לפסיכולוגיה היא ממחלקות הדגל של אוניברסיטת בר-אילן ומהמחלקות המובילות לפסיכולוגיה בארץ. הנושאים הנחקרים, נלמדים ומיושמים במחלקה מגוונים וכוללים את חקר ההתפתחות האנושית לאורך מעגל החיים, חקר פסיכופתולוגיות שונות ודרכי טיפול במתמודדים עם הפרעות ומחלות שונות, חקר הקשר שבין פעילות מוחית, רגשות והתנהגות, חקר של תהליכים ארגוניים וחברתיים ואפשרויות השפעה על תהליכים אלו.

הסגל האקדמי במחלקה בעל הישגים מחקריים מעולים, מקיים שיתופי פעולה עם מחלקות לפסיכולוגיה באוניברסיטאות מובילות ברחבי העולם ומתמחה במגוון רחב של תחומים במחקר ובפרקטיקה תוך שימוש בשיטות וגישות עדכניות. הלימודים במחלקה מאפשרים לסטודנטים חשיפה לתחומי תוכן שונים בעולם הפסיכולוגיה והתפתחות אקדמית בהתאם לעניין האישי. המחלקה ידועה במצויינות הקלינית שלה לצד העבודה המחקרית הנרחבת של הסגל.

תכניות הלימוד מאפשרות התנסות מותאמת לתארים השונים בקליניקה הטיפולית לקהילה ובקליניקה הארגונית שבתוך המחלקה ובמחלקות חוץ בבתי חולים או מרכזים רפואיים ושיקומיים שונים. התנסויות קליניות אלו מלוות בהדרכה ותמיכה של אנשי סגל קלינאים-חוקרים מומחים בתחומם מתוך המחלקה, ומבוססת ומגובה מחקר בתחום.

במחלקה נלמדים מסלולי לימוד לכל התארים:

הלימודים  לתואר ראשון כוללים מסלול דו ראשי במגוון מסלולים מובנים, ומסלול מורחב המעניק ידע נרחב בתחום הפסיכולוגיה, מאפשר חשיפה והשתלבות במעבדות מחקר ובהתנסויות טיפוליות.

הלימודים לתואר שני מתקיימים בשלוש מגמות לימוד.  מגמה קלינית הכוללת הכשרה נרחבת ומעמיקה תוך התייחסות למעגל החיים ולמצבים שונים של התמודדות עם בריאות וחולי, מגמה חברתית-ארגונית הכוללת הכשרה במחקר פסיכולוגי-חברתי יישומי ובייעוץ ארגוני, ומגמה לחקר קוגניציה-רגש-מוח הכוללת הכשרה ניסויית-מחקרית תוך התייחסות רחבה לפסיכולוגיה כמדע.

הלימודים לתואר דוקטור  כוללים מסלול רגיל, ומשולב בהתאם לאפשרויות שונות להמשיך לדוקטורט לאחר תואר שני.