מידע למועמד לתואר ראשון בפסיכולוגיה

תואר ראשון בפסיכולוגיה

רוצה להבין טוב יותר את נפש האדם? ההתנהגות האנושית? לחקור את הרוח האנושית הפועמת ביחיד ומניעה את החברה כולה? פסיכולוגיה היא כלי טיפולי רב עוצמה המספק מענה לקשת רחבה של בעיות נפשיות, חינוכיות והתנהגותיות, שמסייע לנו להבין טוב יותר את עצמנו, את משפחתנו ואת הסביבה שבה אנו חיים.

הביקוש לפסיכולוגים עולה בהתמדה ומתרחב לתחומים מגוונים, מהבית והמשפחה ועד לארגונים, רשויות ומוסדות מכל הסוגים.

התכנית ללימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה מכוונת להקניית רקע עיוני בסיסי, ניסויי ומחקרי, לענפי הפסיכולוגיה השונים –בסיס להכשרה מקצועית- מעשית בפסיכולוגיה הנלמד בהמשך.

למה ללמוד פסיכולוגיה דווקא בבר אילן?

• איכות ההוראה
  • אווירת הלימודים
  • התנסות במעבדות
  • מחקר בהתנסות קלינית מגוונת

מסלולי לימוד

מבנה הלימודים

משך הלימודים 3 שנים.

מקצוע חד חוגי: נדרשות 92 נ"ז (46 ש"ש) הכוללות קורסי חובה ובחירה.

מקצוע דו חוגי: נדרשות 58 נ"ז (29 ש"ש) הכוללות קורסי חובה וקורסי בחירה. הרצאות ותרגילים, וכן מתקיימים סמינריונים ופרקטיקום במחקר (חלק מהקורסים בשנים ב' ו-ג' מחייבים עמידה בהצלחה בקורסי קדם). תלמידי התואר הראשון חייבים ללמוד מקצוע ראשי בנוסף לפסיכולוגיה.

*מספר נ"ז עשוי להשתנות בהתאם למחלקה הנוספת

מקצוע דו-חוגי מובנה: נדרשות 54 נ"ז (27 ש"ש) הכוללות קורסי חובה וקורסי בחירה.

תנאי קבלה

מסלול דו חוגי סכם 75
מסלול חד חוגי סכם 75  ופסיכומטרי 680

*סכם= שקלול של ממוצע בגרות וציון פסיכומטרי. מחשבון חישוב סיכויי קבלה לשנת תשפ"ד

*חובה להציג ציון מבחן פסיכומטרי (עדיפות תינתן לנבחנים עד מועד מרץ/אפריל)

*סף הקבלה בעברית עבור מועמדים לאוניברסיטה שלמדו בתיכון שבו שפת ההוראה לא היתה עברית יהיה 105 .למועמדים בעלי ציון בעברית של 104-84 ,אנחנו נציע קורסי קיץ מרוכזים שנועדו להעלות את רמת העברית שלהם. בסיום הקורס הם יידרשו להיבחן במבחן יע"ל/יעלנ"ט ולעמוד בסף הנדרש 105 ומעלה

*תלמידי חו"ל -מבחן פסיכומטרי או -SAT ותעודת סיום/ בגרות מהתיכון בחו"ל. יש לפנות לבית הספר הבינלאומי לצורך המרת הנתונים והרשמה

חשוב! אם התקבלת למסלול דו חוגי וציון הפסיכומטרי שלך מעל 680 תוכל/י להירשם למסלול חד חוגי ולהיות ברשימת המתנה

חובת קורסי אנגלית במהלך התואר

כל הסטודנטים המתחילים את לימודיהם לתואר ראשון החל משנת תשפ"ב, חייבים במהלך לימודיהם לסיים שני קורסים באנגלית, כתנאי לקבלת התואר. מהותם של שני הקורסים הללו תלויה באמת האנגלית שעל פיה התקבל הסטודנט לאוניברסיטה:

• רמת אנגלית עד 119 ( בפסיכומטרי / אמיר/ אמירם) חייב בשני קורסי אנגלית כשפה זרה.
  • רמת אנגלית 133-120 ( בפסיכומטרי/ אמיר/ אמירם) חייב בקורס אחד באנגלית כשפה זרה וקורס תוכן אחד בשפה האנגלית בהיקף של 2 שעות סמסטריאליות.
  • רמת אנגלית 134 ויותר (בפסיכומטרי/ אמיר/ אמירם) פטור לגמרי מקורס אנגלית כשפה זרה, אך יהיה חייב בשני קורסי תוכן בשפה האנגלית בהיקף של 2 שעות סמסטריאליות כל אחד.

תוכלו לבדוק בעת עריכת תכנית הלימודים שלכם את הקורסים המוצעים לכם בשפה האנגלית ולדאוג להשלים חובה זו במהלך לימודיכם לתואר.