תואר שני
פסיכולוגיה קלינית
ראש המגמה פרופ' דני חורש
המגמה הקלינית המאוחדת בבר-אילן היא תכנית השמה דגש על פיתוח יכולות קליניות ומחקריות תוך עידוד חשיבה ביקורתית. התוכנית הינה רחבה ביותר וכוללת קורסים תאורטיים ופרקטיקומים מעשיים במגוון גישות. מטרת התוכנית להכשיר פסיכולוגים בעלי ידע נרחב בתחום הפסיכותרפיה, הפסיכודיאגנוסטיקה והפסיכופתולוגיה תוך התייחסות למעגל החיים הרחב החל מינקות ועד לגיל השלישי, ולהקשרים ייחודיים של חולי, בריאות ושיקום. נלמדים בתוכנית מגוון גישות טיפוליות שכוללות טיפול דינמי, טיפול משפחתי, טיפול קוגניטיבי התנהגותי וטיפול אינטגרטיבי. לימוד הגישות הטיפוליות מגובה בגישות ותיאוריות של אישיות, פסיכופתולוגיה, נוירופסיכולוגיה, ומודלים של בריאות וחולי. כך גם קורסי הפסיכודיאגנוסטיקה כוללים איבחון השלכתי, איבחון קוגנטיבי ואיבחון נוירופסיכולוגי.
ההתנסות הקלינית נעשית בקליניקה לקהילה של המחלקה לפסיכולוגיה ובמרכזי בריאות ומרפאות חוץ, כך שהסטודנטים צוברים ניסיון קליני עשיר בעבודה עם אנשים עם מגוון של אתגרים וקשיים. הקליניקה של המחלקה לפסיכולוגיה מאפשרת הכשרה ייחודית לאוניברסיטת בר-אילן בהקנייתה התנסות מקצועית מלווה הדרכה צמודה על ידי אנשי הסגל הבכירים של המסלול הקליני. בהיבט המחקרי, במקביל להכשרה הקלינית, תוכנית הלימודים שואפת להקנות כלים לחשיבה סיסטמתית ומדעית, ולמיומנות בשימוש בכלים אמפיריים, זאת על ידי חשיפת הלומדים למחקרים עדכניים, שיטות מחקר כמותיות ואיכותניות.
פסיכולוגיה חברתית ארגונית
ראש המגמה ד"ר אלירן הלאלי
המגמה החברתית-ארגונית מכשירה סטודנטים בתחום המחקר החברתי הבסיסי והיישומי, וכן בתחום הייעוץ הארגוני. בהתאם, בוגרי המגמה משתלבים בעולם העבודה הן במסגרות מחקריות (חוקרים באקדמיה, מכוני מחקר), הן במסגרות ייעוציות (ייעוץ ארגוני), והן בתחום המיון. הקורסים הנלמדים במגמה כוללים עיסוק תיאורטי בשאלות בסיסיות בפסיכולוגיה חברתית, כגון קוגניציה חברתית, הבדלים בין-אישיים, יחסים בין-קבוצתיים, לצד קורסים המייצגים יישומים מעשיים של הידע הבסיסי, ובכלל זה קורסים בגישור, בניית שאלונים, ומחקר חברתי מתקדם. בתחום הארגוני, לצד קורסי תשתית המקנים ידע תיאורטי רחב (לדוג', יסודות הפסיכולוגיה הארגונית, רגשות בארגונים), מוצע מגוון רחב של קורסים יישומיים המקנים כלים לעבודה בשטח (דיאגנוזה ארגונית, פיתוח ארגוני, תורת הריאיון ועוד). כמו-כן, במסגרת התואר מבצעים הסטודנטים פרקטיקום מעשי, הכולל עבודה ייעוצית בשדה בהנחיית מומחים בתחום ובליווי מרצי המגמה. השילוב בין ידע תיאורטי בסיסי בתחום החברתי ובין מחקר יישומי בתחום הארגוני מייחד את המגמה החברתית-ארגונית בבר-אילן, ומאפשר לסטודנטים היכרות, ניסיון והתפתחות מקצועית מעמיקה במגוון רחב במיוחד של כיוונים.
פסיכולוגיה, קוגניציה, רגש ומוח
ראש המגמה פרופ' אילנית גורדון
התכנית לקוגניציה, רגש ומוח היא תכנית ניסויית-מחקרית אשר מאגדת בתוכה מגוון רחב של נושאי מחקר: מחקר פסיכוביולוגי, קוגניטיבי, תפיסתי, אישיותי, ונוירופסיכולוגי. ההתמקדות איננה בתחום בודד אלא מוענק מבט רחב על הפסיכולוגיה כמדע. מטרת הלימודים היא להכשיר חוקרים במדע הפסיכולוגיה וזאת על ידי חשיפת התלמידים לרמות השונות של ניתוח פסיכולוגי, והקניית הכלים המתודולוגיים המתאימים: החל ממדדים פסיכו-פיזיולוגיים ומערכי מחקר מעבדתיים, דרך מחקרי יומן וכלה בפיתוח ראיונות ושאלונים. הלימודים כוללים קורסי ליבה במתודולוגיה מחקרית, יחד עם קורסי פרקטיקום מחקריים וקורסי בחירה מעמיקים בנושאים השונים.
המגמה מעניקה ניסיון מעשי במחקר ומספקת ידע תאורטי ומתודולוגי נרחב. במהלך לימודיהם, ניתנות לסטודנטים הזדמנויות ליישם את הידע העיוני והמתודולוגי שרכשו בביצוע פרויקטים מחקריים בתוך האוניברסיטה ומחוצה לה. למגמה קשרים עם בתי-חולים, מעבדות ומכוני מחקר, אשר משלבים את הסטודנטים גם במחקר יישומי.