על סערת הנפש- מבט קליני על גיל ההתבגרות

שם המרצה: ד"ר ירי גביעון

התהליכים המתרחשים במהלך המעבר מילדות לגיל ההתבגרות ובמהלך המעבר מגיל ההתבגרות לבגרות מוקדמת הם חלק בלתי נפרד מהתפתחות בריאה בגילאים אלו, אך במהלכם עלולים להיווצר קשיים ייחודיים. הקורס יתמקד בהבנת תהליכים התפתחותיים ורגשיים על פי תיאוריות דינאמיות והתפתחותיות. כמו כן הוא יעסוק בסוגיות ובמורכבויות המייחדות או מועצמות בטיפול במתבגרים (למשל, ידונו נושאים הקשורים לתהליכי יצירת הברית, חוזה טיפולי, תהליכי העברה, תוקפנות, acting out, משך הטיפול, אופני הפרוש והעבודה עם הורים למתבגרים). נקרא מכתביהם של בלוס, וויניקוט, אוגדן, חאן ואחרים. העבודה בקורס תשלב דיון בחומר תיאורטי עם חומר קליני אשר יובא על ידי הסטודנטים.

על המרצה: ד"ר ירי גביעון, פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה, חברת סגל וראש מגמה של פסיכולוגיה קלינית של הילד במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן. מלמדת בתכנית גישות של בית הספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל-אביב ובבית ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת חיפה. כמו כן, מרצה במגמה הקלינית של הילד במכללת תל אביב - יפו ומטפלת בקליניקה פרטית.

הקורס יתקיים במתכונת של ארבעה מפגשי.

יום ו', בתאריכים 7.2.20, 14.2.20, 21.2.20, 28.2.20, בין השעות 09:00-13:30

היקף הקורס: 24 שעות אקדמיות