לקבלה לתואר שני במחלקה לפסיכולוגיה

ראש המגמה לפסיכולוגיה קלינית- פרופ' דני חורש

ראש המגמה לפסיכולוגיה חברתית ארגונית- ד"ר אלירן הלאלי

ראש המגמה לפסיכולוגיה, קוגניציה, רגש ומוח (פקר"מ)- פרופ' אילנית גורדון

כנס מועמדים לתואר שני פסיכולוגיה לשלושת המגמות יתקיים בתאריך 18/2 בשעה 12:00 בבניין המחלקה 902

תנאי קבלה לשנת תשפ"ה

שם המגמה

ציון מתא"ם

ממוצע ציונים של לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה

המלצות                שאלון   מועדי הרשמה

קלינית

115

GRE (אחוזון 70 ומעלה)

90

המלצה אחת אקדמית

המלצה אחת מהשדה

שאלון אישי ושני שאלונים המתייחסים לניסיון טיפולי ומחקרי  1/5/24- 11/2/24

*חברתית ארגונית

100

87

שתי המלצות אקדמיות קו"ח ושאלון על רקע אקדמי/ מקצועי, והכוונות המחקריות/ המקצועיות בתחום 31/8/24- 11/2/24

** פסיכולוגיה, קוגניציה, רגש ומוח (פקר"מ)

85

שתי המלצות אקדמיות שאלון הצהרת מטרות  מחקריות 11/2/24-31/8/24

* במגמה חברתית ארגונית תלמידים מצטיינים (ציון תואר ראשון בפסיכולוגיה ראשי מעל 90 ומעלה), יוכלו להגיש מועמדות גם אם לא עשו מבחן מתא"ם. לגבי מועמדים אלו ללא מתא"ם, על בסיס החומר שיוגש,  תתקבל החלטה האם לזמן בהמשך את המועמד לראיון.

** ציון מתא"ם אינו הכרחי, אך ציון מתא"ם גבוה יתן עדיפות בקבלת מלגה. למגמת פסיכולוגיה קוגניציה רגש ומוח ניתן להגיש מועמדות גם לבוגרי תואר ראשון בתחומים קרובים (כמו מדעי המוח, הקוגניציה, ההתנהגות והפרעות בתקשורת). מתקבלים מתחומים אלו יידרשו לקחת קורסי השלמה.

ניתן לגשת למבחן מתא"ם החל מסוף שנה ב' של התואר הראשון. תלמידי חו"ל יבחנו במבחן GRE (אחוזון 70 ומעלה).

המלצה אקדמית היא המלצה מחקרית ממרצה שיכול לחוות דעה על המועמד. המלצה מהשדה היא המלצה מעבודה בשדה ממדריכים שהם פסיכולוגים בתחום טיפולי כגון קליני, שיקומי, רפואי, חינוכי או עובדים סוציאליים קליניים.

במקרה של אי עמידה בתנאי הקבלה נדרש אישור הרשמה מיו"ר ועדת הקבלה. את הנתונים יש לשלוח למזכירות המחלקה  Psy.Ma@biu.ac.il .

בקשות חריגות יתקבלו עד לתאריך 15/4 בלבד!

סדרי הרשמה

1. ההרשמה הרשמית לאוניברסיטה מתבצעת באמצעות האינטרנט. ההנחיות לרישום מופיעות באתר הוועדה לתואר שני.

2. בתום הרישום לאוניברסיטה, לאחר ביצוע תשלום דמי הרשמה, יופיע קישור להשלמת הרישום במערכת הרישום של המחלקה לפסיכולוגיה. הרישום הינו חובה! זה המקום להעלות 1. תמונת פספורט  2. ספח ציון מתא"ם  3. גל"צ רשמי (מועמדים בוגרי מדעי ההתנהגות / דו חוגי מתבקשים להעביר גיליון ציונים שכולל ממוצע כללי וממוצע משוקלל במסלול פסיכולוגיה)  4. למלא פרטי ממליצים כדי שאנחנו נוכל לפנות אליהם (שם מלא, מוסד וכתובת מייל תקינה)  4. שאלון למגמה.

למגמה הקלינית יש לדרג שלושה מנחים פוטנציאלים לעבודת התזה, ניתן לבחור מנחים מכל אחת משלושת המגמות,  לרשימה המלאה.

עבור המגמה הקלינית המערכת פתוחה לרישום והעלאת החומרים עד 1/5.

להרשמה

תהליך קבלה

המיון במגמות שונות נעשה על בסיס נתוני המועמד וחומר ההרשמה. בחירת המועמדים היא יחסית לקבוצת הפונים באותה שנה.

• בתהליך הקבלה למגמה הקלינית יתקיימו שני (במקרים מסויימים שלושה) ראיונות קבלה. הראיון הראשון הוא ראיון קבוצתי, אליו יגיעו רק חלק מהמועמדים לאחר עיון בחומר ההרשמה. חלק מאלו שישתתפו בראיון הקבוצתי, יוזמנו לראיון השני, ראיון אישי עם כל אחד מחברי הסגל אותם ציין המועמד בהרשמה למגמה. הראיונות יערכו במהלך חודשי מאי,יוני,יולי 2024.
  • בתהליך הקבלה למגמות חברתית ארגונית ולפסיכולוגיה, קוגניציה, רגש ומוח (פקר"מ) יתקיים ראיון אישי עם חבר הסגל של המגמה. הראיונות יערכו במהלך חודש יוני.

הודעות קבלה

מועמדים שנרשמו ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית וחברתית ארגונית צריכים להירשם במערכת השיבוץ הארצית. מי שיאחר את מועד הרישום לא ישתתף בהליך השיבוץ למגמות, ולא יוכל להיכלל בדיוני הקבלה. תקופת הרישום למערכת  15/2/24-23/6/24. לאחר הליך המיון והראיונות, המועמדים והמוסדות ידרגו את העדפותיהם. המערכת הממוחשבת מציעה שיבוץ אופטימלי הלוקח בחשבון  את העדפות המועמדים והמחלקות. המערכת  תשלח הודעות קבלה/דחיה במייל אל המועמדים בתאריך 1/8/24.

המגמה המחקרית  פסיכולוגיה, קוגניציה, רגש ומוח אינה משתתפת במערכת השיבוץ הארצית.

לפרטים:  יוליה חליאנדרה טלפון: 077-9293499 דוא"ל: haliany@biu.ac.il