התמודדות עם טראומה
לחץ כאן לטיפול בטראומה ללא עלות
הפרעה פוסט טראומתית היא תוצר של חשיפה לאירוע טראומתי כלשהו. היא עשויה להופיע לאחר תאונת דרכים, תקיפה, חשיפה למוות או מלחמה, אסון טבע וכד'. הפרעה פוסט טראומתית עשויה לפגוע באנשים צעירים או מבוגרים. תסמיני ההפרעה הם:
אירוע טראומתי עשוי לעורר תגובות שונות. לעיתים, עם חלוף הזמן, הולך ודועך זכרון האירוע הטראומתי והאדם מסוגל לחזור למסלול חייו. אולם, לעיתים, בעקבות החשיפה לאירוע טראומתי מתפתחות הפרעות נפשיות המעוררות סבל רב.
הפרעה פוסט-טראומתית (PTSD) והפרעת לחץ אקוטית:
- חוויה מחדש של האירוע הטראומטי- דרך זכרונות, "פלאשבקים", חלומות או מחשבות חוזרות. ילדים עשויים לשחזר את האירוע הטראומטי דרך משחק.
- התנהגות נמנעת- האדם נמנע מפעילויות, אנשים או מצבים הקשורים בטראומה.
- תחושה של התנתקות, קהות חושים או אובדן של עניין בסביבה.
- רגישות יתר הבאה לידי ביטוי בתחושת חוסר שקט, דריכות, התפרצויות זעם, קשיי שינה וכד'.
- בקרב ילדים נפוצים סימפטומים גופניים כמו כאבי ראש וכאבי בטן.
- כאשר הסימפטומים מופיעים מייד לאחר האירוע הטראומתי או במהלך החודש הראשון לאחר האירוע, האבחנה הפורמאלית תהיה של הפרעת לחץ אקוטית (Acute stress disorder). כאשר הסימפטומים נמשכים גם מעבר לחצי שנה, תתקבל אבחנה של תסמונת פוסט טראומתית (PTSD). יש לציין כי לעיתים עשויים לעבור חודשים או שנים בין התרחשות האירוע הטראומתי לבין הופעת הסימפטומים. על פי ההערכות, כשליש מהאנשים אשר נחשפו לטראומה, יפתחו רמה כזו או אחרת של תסמונת פוסט טראומתית.
במידה ונחשפת לאירוע טראומטי אשר בעקבותיו שינוי רגשי או פיזי, אנו מעודדים אותך לפנות לקבלת סיוע נפשי. הטיפול היעיל ביותר עשוי לשלב טיפול תרופתי. הטיפול עשוי להקל על ההתמודדות ולמנוע התפתחות של סימפטומים פוסט טראומטיים בעתיד.
במסגרת הקליניקה לשירות הקהילה אנו מציעים טיפולים במגוון גישות אשר יוכלו לספק תמיכה ולסייע בעיבוד האירוע הטראומתי, ובהתמודדות עם השלכותיו.