לימודים מתקדמים בפסיכולוגיה
אוניברסיטת בר-אילן
המחלקה לפסיכולוגיה
ב"ה, תשע"ה
לימודים מתקדמים בפסיכולוגיה
במסגרת הלימודים המתקדמים במחלקה לפסיכולוגיה, קיימות חמש מגמות שונות:
- קלינית
- קלינית ילד
- קלינית - שיקומית
- חברתית-ארגונית
- המגמה לקוגניציה, רגש ומוח (קר"מ)
סדרי ההרשמה
שני הסעיפים הבאים נכונים לכל המגמות ולשני מסלולי הלימוד (מסלול לתואר שני, מסלול לתואר שלישי).
- ההרשמה הרשמית לאוניברסיטה מתבצעת בדרך שנקבעה על ידי הוועדה לתואר שני של האוניברסיטה. ניתן להירשם דרך האינטרנט, או לרכוש טופסי הרשמה בחנויות הספרים האוניברסיטאיות, למלאם ולהעבירם לוועדה לתואר שני.
- המלצות:
למגמות הטיפוליות יש לצרף המלצה אחת אקדמית והמלצה אחת מעבודה בשדה.
למגמות חברתית-ארגונית וקר"מ יש לצרף שתי המלצות אקדמיות ואין צורך בהמלצה מהשדה.
הסטודנטים מתבקשים להעביר לממליצים טופס המלצה מובנה אשר ניתן להורידו מאתר האינטרנט המחלקתי. טופס זה אחיד בכל המחלקות לפסיכולוגיה בארץ. הממליצים יעבירו את חוות דעתם ישירות למחלקה.
האחריות לקבלת חוות-דעת מנותני הפרקטיקום או הסמינריונים או בהתנסויות בשדה ובמחקר מוטלת על הסטודנטים.
תנאי קבלה
1. סיום כל הדרישות לתואר הראשון בפסיכולוגיה
2. ממוצע ציונים של לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה ומבחן כניסה ארצי לפסיכולוגיה לתארים מתקדמים – מתא"ם. בהתאם לדרישות המגמה.
מתא"ם ציון ממוצע פסיכולוגיה
קלינית: 110 90
קלינית ילד: 110 90
שיקומית: 110 90
ארגונית-חברתית: 100 90
*קוגניציה, רגש ומוח: ---- 85
*ציון מתא"ם אינו הכרחי, אך ציון מתא"ם גבוה, יתן עדיפות בקבלת מלגה.
ציון ממוצע במקצוע המשני לא פחות מ-80
3. ניתן לגשת למבחן מתא"ם החל מסוף שנה ב' של התואר הראשון. תלמידי חו"ל יבחנו במבחן GRE
4. צירוף המלצות:
למגמות הטיפוליות יש לצרף המלצה אחת אקדמית ממרצה שיכול לחוות דעה על המועמד והמלצה אחת ממעבידים על עבודה בשדה.
למגמות החברתית-ארגונית וקר"מ: יש לצרף שתי המלצות אקדמיות. אין צורך בהמלצה מן השדה.
5.על המועמד למגמה טיפולית למלא טופס שאלון אישי ובנוסף יש למלא 2 שאלונים המתייחסים לניסיון טיפולי ומחקרי. (בשאלון המחקרי שאלה אחרונה מומלץ להגיש הצהרה מחקרית באנגלית , חובה למבקשים ללמוד לימודי דוקטורט).
6.מועמדים למגמה החברתית-ארגונית מתבקשים למלא את טופס קורות-החיים שבערכת ההרשמה ולצרף אליו עמוד (אחד) מודפס המתאר את הרקע (האקדמי ו/או המקצועי), תחומי העניין והכוונות המחקריות ו/או המקצועיות שלהם בתחום הפסיכולוגיה החברתית-ארגונית (טופס רלוונטי ניתן להורדה מאתר המחלקה).
7. לקר"מ יש להגיש טופס הצהרת מטרות מחקריות.
8. המיון למגמות השונות נעשה על בסיס חומר ההרשמה. לראיונות יזומנו רק 20% מהנרשמים בהתאם לשיקולי ועדת הקבלה המחלקתית. (במגמה החברתית-ארגונית אין ראיונות להוציא למסלול הישיר).
9. בטופסי ההרשמה ניתן לציין כאופציה שניה רק את המגמה קר"מ.
דרישות מוקדמות
תואר ראשון בפסיכולוגיה ראשי מבר-אילן או מאוניברסיטה אחרת בארץ ובחו"ל. תלמידים ממוסדות אחרים עשויים להיות מחויבים בלימודי השלמה, בהתאם לרשימת הקורסים אותם שמעו בתואר הראשון.
המגמות הקלינית, הקלינית של הילד ושיקומית-קלינית מתנות את הקבלה בכך שהמועמד השתתף בקורסים הבאים לתואר ראשון: פסיכופתולוגיה או פסיכולוגיה אבנורמלית, תיאוריות אישיות ופסיכולוגיה התפתחותית.
לידיעתכם! השתתפות בפרקטיקום מחקרי מהווה תנאי הכרחי.
בכל אחת מחמש המגמות: קלינית , קלינית ילד, שיקומית – קלינית, חברתית-ארגונית וניסויית-מחקרית, קיימים שני מסלולים נפרדים:
א. מסלול רגיל לתואר שני (MA)
ב. מסלול משולב לתואר שלישי (Ph.D.)
מסלול רגיל לתואר שני: הלימודים מתקיימים בכל אחת מחמש מגמות המחלקה ונמשכים עד מקסימום 3 שנים. בשנתיים הראשונות, הסטודנטים לומדים את קורסי החובה והבחירה של המגמה אליה התקבלו (ראה תוכנית לימודים מצ"ב), וקורס מחלקתי בסטטיסטיקה ושימושי מחשב. כמו כן, הסטודנטים נדרשים להכין הצעת מחקר לתזה לתואר שני בהנחיית אחד מאנשי סגל המחלקה עד תחילת שנת הלימודים השנייה. בהמשך הסטודנטים מבצעים את המחקר שלהם. הדו"ח הסופי של התיזה חייב להיות מוגש לא יאוחר מסוף השנה השלישית. סטודנט שמילא את כל חובות השמיעה במגמה והגן על התיזה שלו בהצלחה מקבל תואר MA בפסיכולוגיה.
המסלול הישיר: מסלול זה מיועד למועמדים מצטיינים אקדמית. הקבלה על פי שיקולי המחלקה. נכון להיום מתקבלים כ-10 מועמדים לכל היותר (כ-2 מכל מגמה) אשר זוכים למלגת נשיא.
מסלול משולב לתואר שלישי: לתלמידים שלא התקבלו למסלול הישיר, קיימת אופציה לבקש מעבר לתואר שלישי במסלול המשולב. המסלול מיועד להקנות תואר שלישי (Ph.D.). המעבר מותנה באישור המחלקה על פי מגוון שיקולים מערכתיים ומצריך:
שלב א': מכתב הצהרת כוונות, פירוט האג'נדה המחקרית באנגלית, המלצה ממוקדת במחקר. הבקשה תובא לדיון בועדת הדוקטורנטים.
שלב ב': יצירת קשר עם מנחה והסכמה להנחות; הכנת הצעת דיסרטציה עד סוף סמסטר א', שנה ב'.
המסלול מחולק לשני שלבים:
השלב הראשון, הנמשך שנתיים, הינו שלב בסיסי ובו הסטודנטים נדרשים:
(א) ללמוד קורסי חובה ובחירה במגמה אליה התקבלו (בדומה ללימודים במסלול הרגיל למ.א.).
(ב) הגשת הצעת מחקר לדיסרטציה לתואר שלישי בהנחיית אחד מאנשי סגל המחלקה.
השלב השני, הנמשך עד 4 שנים, הינו שלב מתקדם ובו הסטודנטים ידרשו ללמוד קורסים מחלקתיים במתודולוגיה, סוגיות אתיות בפסיכולוגיה וסוגיות בפסיכולוגיה וחברה, לבצע ולכתוב את עבודת הדיסרטציה שלהם.
המחלקה משתדלת להשיג מלגות ותמיכה גם לשאר הסטודנטים במסלול המשולב.
תאור המגמות
המגמה הקלינית
המגמה הקלינית בבר-אילן היא מהוותיקות והמבוססות בארץ. מטרת המגמה היא לסייע לתלמידים לפתח יכולות קליניות ומחקריות, ולעודד חשיבה ביקורתית שנחוצה כדי לשלב את התחומים הללו. אנו מעוניינים להקנות לבוגרים שלנו את הרקע הנחוץ כדי שיוכלו ליישם ולפתח תוכניות מבוססות ראיות בשדה הפסיכולוגי ולהיות מסוגלים להעריך את יעילותן של תוכניות כאלה. אנו מעוניינים להכשיר את הבוגרים שלנו לייצר ידע פסיכולוגי בסיסי ויישומי חדש שיביא לשיפור יכולתה של הפסיכולוגיה הקלינית להתמודד עם האתגרים של העשורים הקרובים. אנו מצפים מבוגרינו להפוך למובילים ומחדשים בתחום הפסיכולוגיה בקליניקה, במחקר, או באקדמיה. אנו דוגלים בהכשרה מצמיחה ותומכת, ולכן בכל מרכיבי התוכנית - קורסים, מחקר קליני, והתנסות מקצועית – אנו מדגישים את הקשר בין התלמידים לבין המנטורים. כבר בתחילת המסלול, כוללת ההכשרה התנסות מעשית (פרקטיקום), השתלבות במחקר מודרך, וקורסים אינטנסיביים המציגים באופן פלורליסטי את הגישות המרכזיות בתחום. בכל שנה, מתקבלים כ-13-14 תלמידים לתוכנית המ"א, ומספר קטן יותר (לא יותר מ-3-4) לתוכנית הדוקטורט.
מטרת תוכנית המגמה הקלינית לשלב בין הכשרה קלינית ומחקרית ברמה הגבוהה ביותר, ולהכשיר את הלומדים לקראת היותם פסיכולוגים קליניים וחוקרים בפסיכולוגיה קלינית על ענפיה השונים כמו פסיכופתולוגיה, אישיות, פסיכותרפיה בגישות שונות והערכת אישיות. ההכשרה הקלינית נתפסת כחלק אינטגרלי של תוכנית הלימודים שכוללת בנוסף, העשרה והעמקה בתחומי הידע של הפסיכולוגיה הקלינית, באופן שנותן ביטוי לחידושים בידע, במחקר העכשווי ולשינויים החברתיים והתרבותיים המתרחשים.
בהיבט היישומי מושם דגש רב על הכשרתו המעשית של הסטודנט והדבר נעשה באמצעות שילוב הלימודים בהתנסות קלינית אשר בחלקה הגדול נעשה בקליניקה של המחלקה לפסיכולוגיה על ידי צוות המחלקה. הקליניקה של המחלקה לפסיכולוגיה והאפשרות לטפל במטופלי הקליניקה הזו, הינה ייחודית לתוכניות הקליניות של אוניברסיטת בר-אילן. בנוסף קיימת היכרות עם אוכלוסיות מטופלים מגוונות דרך הפרקטיקום בבתי חולים ומרפאות חוץ. גרעין הידע המוצע בלימודים אמור לתת לסטודנט בסיס מוצק להיותו מטפל אשר מכיר מגוון גישות טיפוליות כמו טיפול דינמי, טיפול משפחתי, וטיפול קוגניטיבי וכן התערבות במצבים של פוסט טראומה. הלימוד של הגישות הטיפוליות מגובה בגישות ותיאוריות של אישיות, ועקרונות של פסיכותרפיה. דגש ניתן לתהליכי הערכת אישיות, בין היתר באמצעות כלי הערכה אובייקטיבים ולשימוש בהם בהקשר הטיפולי. בשלב המתקדם של הלימודים ניתן מקום וחשיבות לאינטגרציה של התאוריות הקשורות לטיפול עם ההתנסות המעשית ועם הערכת האישיות.
בהיבט המחקרי, במקביל להכשרה הקלינית, תוכנית הלימודים שואפת להקנות כלים לחשיבה סיסטמתית ומדעית, ולמיומנות בשימוש בכלים אמפיריים, זאת על ידי חשיפת הלומדים למחקרים עדכניים, שיטות מחקר כמותיות ואיכותניות וקולוקויום מחקרי. לסיכום, מטרת תוכנית הלימודים היא שבוגריה יהיו אנשי מקצוע מיומנים, אשר יוכלו להיות חוקרים בעלי ידע רחב ועמוק בתחומי האישיות, הפסיכותרפיה וההערכה.
המגמה הקלינית של הילד
המגמה הקלינית של הילד נועדה ללמד ידע תיאורטי ומעשי בתחום הקליני, ובעיקר של ילדים והורים, בנושאים של אבחון, ראיון, טיפול והתערבות במקרים של קשיי הסתגלות על רקע של בעיות אישיות, משפחתיות והתפתחותיות. המטרה היא גם להקנות ידע נרחב בתחומים רלבנטיים הקשורים להתפתחות תקינה ולא תקינה של ילדים. מטרה נוספת היא לאפשר הכרות עם המערכת החינוכית, כולל מוסדות חינוך ושירותים פסיכולוגים וחינוכיים.
בתוכנית מושם דגש רב על הכשרתו המעשית של הסטודנט והדבר נעשה באמצעות שילוב הלימודים בהתנסות קלינית אשר בחלקה הגדול נעשה בקליניקה של המחלקה לפסיכולוגיה על ידי צוות המחלקה. הקליניקה של המחלקה לפסיכולוגיה והאפשרות לטפל במטופלי הקליניקה הזו, הינה ייחודית לתוכניות הקליניות של אוניברסיטת בר-אילן. בנוסף קיימת היכרות עם אוכלוסיות מטופלים מגוונות דרך הפרקטיקום בבתי חולים ומרפאות חוץ. גרעין הידע המוצע בלימודים מכוון לתת לסטודנט בסיס מוצק להיותו מטפל אשר מכיר מגוון גישות טיפוליות כמו טיפול דינמי, טיפול דיאדי, וטיפול קוגניטיבי. הלימוד של הגישות הטיפוליות מגובה בגישות ותיאוריות של אישיות, ועקרונות של פסיכותרפיה בהדרכה אישית. דגש ניתן להערכה נוירופסיכולוגית ולהערכת אישיות ולשימוש בהם בהקשר הטיפולי. בשלב המתקדם של הלימודים ניתן מקום וחשיבות לאינטגרציה של התאוריות הקשורות לטיפול עם ההתנסות המעשית ועם הערכת האישיות.
בד בבד עם ההכשרה הקלינית, תוכנית הלימודים שואפת להקנות כלים לחשיבה סיסטמתית ומדעית, ולמיומנות בשימוש בכלים אמפיריים. לסיכום, מטרת תוכנית הלימודים היא שבוגריה יהיו אנשי מקצוע מיומנים, אשר יוכלו להיות חוקרים בעלי ידע רחב ועמוק בתחומי האישיות, הפסיכותרפיה וההערכה.
המגמה הקלינית - שיקומית
הסטודנטים במגמה הקלינית-שיקומית לומדים לימודי תשתית בטיפול ואבחון פסיכולוגיים קליניים ובנוסף, גוף ידע ספציפי לתחום הפסיכולוגיה השיקומית. זאת על מנת להכשירם להעניק טיפול נפשי לבעלי נכות פיזית, התפתחותית, נפשית או חברתית. כמו כן, תוכנית המגמה נועדה להקנות לסטודנטים בסיס לפיתוח חשיבה מדעית וכלים למחקר אמפירי על הקשר בין המוח לקוגניציה, רגשות והתנהגות.
לימודי התשתית בטיפול נפשי משולבים בהתנסות קלינית אשר בחלקה הגדול נעשה בקליניקה של המחלקה לפסיכולוגיה על ידי צוות המחלקה. הקליניקה של המחלקה לפסיכולוגיה והאפשרות לטפל במטופלי הקליניקה הזו, הינה ייחודית לתוכניות הקליניות של אוניברסיטת בר-אילן. בנוסף קיימת היכרות עם אוכלוסיות מטופלים מגוונות דרך הפרקטיקום בבתי חולים ומוסדות שיקום. גרעין הידע, אשר יושג בלימודים, אמור לתת לסטודנט בסיס מוצק להיותו מטפל אשר מכיר מגוון גישות טיפוליות כמו טיפול דינמי, טיפול נוירופסיכולוגי שיקומי וטיפול קוגניטיבי. בשלב המתקדם של הלימודים יינתן מקום וחשיבות לאינטגרציה של התאוריות הקשורות לטיפול עם יישומו המעשי.
הסטודנטים במגמה נחשפים למגוון קורסים הייחודיים לשטח הפסיכולוגיה השיקומית כגון: אבחון נוירופסיכולוגי, תורת הריאיון השיקומי, מבוא לפסיכולוגיה השיקומית, שיקום ילדים, שיקום פסיכיאטרי, התמודדות עם מחלות כרוניות ועוד. המגמה שמה דגש על גמישות טיפולית, ראיה מערכתית, עבודת צוות, הכרה ביכולות ולא רק בליקויים וכבוד למטופל.
המגמה החברתית-ארגונית
המגמה החברתית-ארגונית מכשירה סטודנטים בתחום המחקר החברתי הבסיסי והיישומי, וכן בתחום הייעוץ הארגוני. בהתאם, בוגרי המגמה משתלבים בעולם העבודה הן במסגרות מחקריות (חוקרים באקדמיה, מכוני מחקר), הן במסגרות ייעוציות (ייעוץ ארגוני), והן בתחום המיון. הקורסים הנלמדים במגמה כוללים עיסוק תיאורטי בשאלות בסיסיות בפסיכולוגיה חברתית, כגון קוגניציה חברתית, הבדלים בין-אישיים, יחסים בין-קבוצתיים, לצד קורסים המייצגים יישומים מעשיים של הידע הבסיסי, ובכלל זה קורסים בגישור, בניית שאלונים, ומחקר חברתי מתקדם. בתחום הארגוני, לצד קורסי תשתית המקנים ידע תיאורטי רחב (לדוג', יסודות הפסיכולוגיה הארגונית, רגשות בארגונים), מוצע מגוון רחב של קורסים יישומיים המקנים כלים לעבודה בשטח (דיאגנוזה ארגונית, פיתוח ארגוני, תורת הריאיון, ועוד). כמו-כן, במסגרת התואר מבצעים הסטודנטים פרקטיקום מעשי, הכולל עבודה ייעוצית בשדה בהנחיית מומחים בתחום ובליווי מרציי המגמה. השילוב בין ידע תיאורטי בסיסי בתחום החברתי ובין מחקר יישומי בתחום הארגוני מייחד את המגמה החברתית-ארגונית בבר-אילן, ומאפשר לסטודנטים היכרות, ניסיון והתפתחות מקצועית מעמיקה במגוון רחב במיוחד של כיוונים.
המגמה לקוגניציה, רגש ומוח
התכנית לקוגניציה, רגש ומוח היא תכנית ניסויית-מחקרית אשר מאגדת בתוכה מגוון רחב של נושאי מחקר: מחקר פסיכוביולוגי, קוגניטיבי, תפיסתי, אישיותי, ונוירופסיכולוגי. ההתמקדות איננה בתחום בודד אלא מוענק מבט רחב על הפסיכולוגיה כמדע. מטרת הלימודים היא להכשיר חוקרים במדע הפסיכולוגיה וזאת על ידי חשיפת התלמידים לרמות השונות של ניתוח פסיכולוגי, והקניית הכלים המתודולוגיים המתאימים: החל ממדדים פסיכו-פיזיולוגיים ומערכי מחקר מעבדתיים, דרך מחקרי יומן וכלה בפיתוח ראיונות ושאלונים. הלימודים כוללים קורסי ליבה במתודולוגיה מחקרית, יחד עם קורסי פרקטיקום מחקריים וקורסי בחירה מעמיקים בנושאים השונים.
המגמה מעניקה ניסיון מעשי במחקר ומספקת ידע תאורטי ומתודולוגי נרחב. במהלך לימודיהם, ניתנות לסטודנטים הזדמנויות ליישם את הידע העיוני והמתודולוגי שרכשו בביצוע פרויקטים מחקריים בתוך האוניברסיטה ומחוצה לה. למגמה קשרים עם בתי-חולים, מעבדות ומכוני מחקר, אשר משלבים את הסטודנטים גם במחקר יישומי.
סדרי קבלה למגמות הטיפוליות
לאחר עיון מפורט בגיליון הלימודים והציונים, שאלון אישי ובהמלצות יוחלט אם לזמן את המועמד לראיון. ראיונות הקבלה מתבצעים באחת משתי דרכים: ראיון על ידי שני חברי סגל, או ראיון ראשון על ידי חבר סגל אחד ולאחר מכן (לפי הצורך) ראיון על ידי חבר סגל נוסף. חומר זה בשלמותו יהווה בסיס לקבלת מועמדים.
בחירת המועמדים נעשית בפורום של כלל סגל המגמה במהלך חודש יולי. בחירת המועמדים היא יחסית לקבוצת הפונים באותה שנה. כלומר, נערך דרוג של המועמדים לקבלה (ולהמתנה) על פי מידת התאמתם לקריטריונים האקדמיים והאישיותיים. מכסת המתקבלים נקבעת מראש בכל שנה.
סדרי קבלה למגמה החברתית-ארגונית
יש להגיש שתי המלצות אקדמיות לפי נוסח ההמלצות של המחלקה. המלצות אינדיבידואליות ממקום העבודה וכדומה אינן תורמות לקבלה. במקרים יוצאים מן הכלל כאשר עברו שנים רבות מאז קבלת הב.א. יש לצרף המלצות ממקום העבודה. (בעקרון אין צורך בהמלצת שדה).
לטופס קורות-החיים שבערכת ההרשמה יש לצרף עמוד (אחד) מודפס המתאר את הרקע (האקדמי ו/או המקצועי), תחומי העניין והכוונות המחקריות ו/או המקצועיות של המועמד בתחום הפסיכולוגיה החברתית-ארגונית (טופס רלוונטי ניתן להורדה מאתר המחלקה).
סדרי קבלה למגמה קוגניציה, רגש ומוח
לאחר עיון בגיליון הציונים ובהמלצות ממרצים באקדמיה וממקומות עבודה/התנדבות או מחקר, יוחלט אם לזמן את המועמד לראיון. על המועמד למלא טופס "הצהרת כוונות מחקריות". ועדת הקבלה של המגמה נותנת משקל להצלחה בלימודים, מוטיבציה לעיסוק במחקר והמלצות על מצוינות.
הערה: כל המידע וכל הטפסים נמצאים באתר האינטרנט המחלקתי, תחת הכותרת: קבלה לתואר שני
***מתוכננים שינויים בתוכנית הלימודים
מגמה קלינית-שיקומית
שנה |
מסלול רגיל למ.א. |
מסלול משולב ל- Ph.D |
א |
מבוא לפסיכולוגיה שיקומית |
מבוא לפסיכולוגיה שיקומית |
|
התערבויות משפחתיות בשיקום |
התערבויות משפחתיות בשיקום |
|
פרקטיקום קליני |
פרקטיקום קליני |
|
תורת הראיון ומבוא לפסיכולוגיה |
תורת הראיון ומבוא לפסיכולוגיה |
|
פסיכותרפיה ושיקום |
פסיכותרפיה ושיקום |
|
מבחני השלכה |
מבחני השלכה |
|
אבחון אינטגרטיבי וכישורים |
אבחון אינטגרטיבי וכישורים |
|
פסיכופתולוגיה |
פסיכופתולוגיה |
|
אתיקה |
היסטוריה של הפסיכולוגיה |
|
קולוקוויום מחקרי |
אתיקה קולוקוויום מחקרי |
|
מבוא לנוירופסיכולוגיה שיקומית |
סדנת מחקר מבוא לנוירופסיכולוגיה שיקומית |
|
3 קורסי בחירה סמסטריאליים |
3 קורסי בחירה סמסטריאליים |
|
טיפול קוגניטיבי |
טיפול קוגניטיבי |
|
עבודה בשדה (יום בבית חולים) |
עבודה בשדה (יום בבית חולים)
|
ב |
פרקטיקום קליני-שיקומי |
פרקטיקום קליני-שיקומי |
|
אבחון והערכה בנוירופסיכולוגיה |
אבחון והערכה בנוירופסיכולוגיה |
|
עבודה בשדה (יומיים בבי"ח) |
עבודה בשדה (יומיים בבי"ח) |
|
סטטיסטיקה ושימושי מחשב |
סטטיסטיקה ושימושי מחשב |
|
הגשת הצעת מחקר לתזה למ.א |
פילוסופיה של המדע |
|
אבחון נוירופסיכולוגי |
אבחון נוירופסיכולוגי |
ג |
ביצוע וכתיבת תזה למ.א. |
התמחות שיקומית (1/2משרה) |
|
|
סוגיות באתיקה בפסיכולוגיה |
|
|
מתודולוגיה לדוקטורנטים |
|
|
ביצוע וכתיבת דיסרטציה ל-Ph.D |
ד |
|
התמחות שיקומית (1/2 משרה) |
|
|
סוגיות בפסיכולוגיה וחברה |
|
|
מתודולוגיה לדוקטורנטים |
|
|
ביצוע וכתיבת דיסרטציה ל- Ph.D |
ה |
|
הגשת דיסרטציה ל- Ph.D |
מגמה חברתית-ארגונית
שנה |
מסלול רגיל למ.א. |
מסלול משולב ל- Ph.D |
א |
יסודות הפסיכולוגיה החברתית |
יסודות הפסיכולוגיה החברתית |
|
מחקר חברתי מתקדם |
מחקר חברתי מתקדם |
|
יסודות הפסיכולוגיה הארגונית |
יסודות הפסיכולוגיה הארגונית |
|
סמינר המגמה |
סמינר המגמה |
|
אתיקה סטטיסטיקה ושימושי מחשב |
אתיקה סטטיסטיקה ושימושי מחשב |
|
קורסי בחירה במגמה (5 ש"ש) |
קורסי בחירה במגמה (5 ש"ש) היסטוריה של הפסיכולוגיה |
|
|
סדנת מחקר |
ב |
פרקטיקום בפסיכולוגיה ארגונית |
פרקטיקום בפסיכולוגיה ארגונית |
|
קורסי בחירה במגמה (5 ש"ש) |
קורסי בחירה במגמה (5 ש"ש) |
|
סמינר המגמה |
סמינר המגמה |
|
הגשת הצעת מחקר לתזה למ.א. |
פילוסופיה של המדע |
|
ביצוע וכתיבת תזה למ.א. |
הגשת הצעת מחקר לדיסרטציה ל- Ph.D |
ג |
(במידת הצורך) ביצוע וכתיבת תזה למ.א. |
4 קורסים מתקדמים בנושאי צרכנות, פרסום, שיווק, יעוץ ארגוני, כלכלה, מנהל עסקים, והדרכה |
|
|
סוגיות אתיות בפסיכולוגיה |
|
|
מתודולוגיה לדוקטורנטים |
|
|
ביצוע וכתיבת דיסרטציה ל- Ph.D. |
ה |
|
הגשת דיסרטציה ל-Ph.D |
המגמה הקלינית
שנה |
מסלול רגיל ל- M.A |
מסלול משולב לPh.D |
שנה א' |
פרקטיקום קליני א' תורת הראיון פסיכודיאגנוסטיקה: הערכה קוגניטיבית פסיכו דיאגנוסטיקה: מבחני השלכה (שיעור ותרגיל) גישות בפסיכותרפיה דינמית ואתיקה קולוקוויום מחקרי קליני מבוא לפסיכותרפיה קוגניטיבית מבט אינטגרטיבי על CBT יסודות בפסיכופתולוגיה דינמית 4 קורסי בחירה סמסטריאליים (מתוך רשימת בחירה)
|
פרקטיקום קליני א' תורת הראיון פסיכודיאגנוסטיקה: הערכה קוגניטיבית פסיכו דיאגנוסטיקה: מבחני השלכה (שיעור ותרגיל) גישות בפסיכותרפיה דינמית ואתיקה קולוקוויום מחקרי קליני מבוא לפסיכותרפיה קוגניטיבית מבט אינטגרטיבי על CBT יסודות בפסיכופתולוגיה דינמית טיפול קצר מועד 4 קורסי בחירה סמסטריאליים (מתוך רשימת בחירה)
היסטוריה של הפסיכולוגיה אתיקה סדנת מחקר |
שנה ב' |
פרקטיקום קליני ב' פסיכודיאגנוסטיקה אינטגרטיבית פרקטיקום בבי"ח (יומיים בשבוע) סטטיסטיקה ושימושי מחשב טיפול משפחתי פסיכופתולוגיה מתקדמת מיחסי אובייקט ליחסים בינאישיים
|
פרקטיקום קליני ב' פסיכודיאגנוסטיקה אינטגרטיבית פרקטיקום בבי"ח (יומיים בשבוע) סטטיסטיקה ושימושי מחשב טיפול משפחתי פסיכופתולוגיה מתקדמת מיחסי אובייקט ליחסים בינאישיים פילוסופיה של המדע הגשת הצעת מחקר לדוקטורט |
שנה ג' |
סיום כתיבת תזה לMA
|
מתודולוגיה לדוקטורנטים קורסי בחירה (ע"פ נושא הדוקטורט) ביצוע וכתיבת הדוקטורט |
שנה ד' |
|
מתודולוגיה לדוקטורנטים קורסי בחירה (ע"פ נושא הדוקטורט) ביצוע וכתיבת הדוקטורט |
שנה ה' |
|
מתודולוגיה לדוקטורנטים קורסי בחירה (ע"פ נושא הדוקטורט) ביצוע וכתיבת הדוקטורט |
מגמה קלינית ילד
שנה |
מסלול רגיל למ.א. |
מסלול משולב ל- Ph.D. |
א. |
פרקטיקום חינוכי בשדה (יום בשבוע) |
פרקטיקום חינוכי בשדה (יום בשבוע) |
|
פרקטיקום קליני א' |
פרקטיקום קליני א' |
|
תורת הראיון |
תורת הראיון |
|
הערכה ומדידת יכולות קוגניטיביות |
הערכה ומדידת יכולות קוגניטיביות |
|
הערכה ומדידת אישיות |
הערכה ומדידת אישיות |
|
פרו- פרקטיקום בפסיכולוגיה בבי"ס |
פרו-פרקטיקום בפסיכולוגיה בבי"ס |
|
פסיכופתולוגיה |
פסיכופתולוגיה |
|
תאוריות יחסי אובייקט |
תאוריות יחסי אובייקט |
|
יסודות בפסיכותרפיה דינמית |
יסודות בפסיכותרפיה דינמית |
|
פסיכותרפיה לילדים |
פסיכותרפיה לילדים |
|
מינקות לילדות |
מינקות לילדות |
|
קולוקוויום מחקרי |
קולוקוויום מחקרי |
|
3 קורסי בחירה סמסטריאליים |
3 קורסי בחירה סמסטריאליים סוגיות אתיות בפסיכולוגיה היסטוריה של הפסיכולוגיה סדנת מחקר |
ב |
פרקטיקום בשדה (יומיים בשבוע) |
פרקטיקום בשדה (יומיים בשבוע) |
|
פרקטיקום טיפול בילד |
פרקטיקום טיפול בילד |
|
פסיכופתולוגיה של הילד למתקדמים |
פסיכופתולוגיה של הילד למתקדמים |
|
אבחון אינטגרטיבי |
אבחון אינטגרטיבי |
|
מבוא לטיפול קוגניטיבי התנהגותי מבט אינטגרטיבי על טיפול קוגניטיבי התנהגותי מבוא ללקויות למידה לקויות למידה – אבחון וטיפול עבודה טיפולית עם הורים |
מבוא לטיפול קוגניטיבי התנהגותי מבט אינטגרטיבי על טיפול קוגניטיבי התנהגותי מבוא ללקויות למידה לקויות למידה – אבחון וטיפול עבודה טיפולית עם הורים |
|
אתיקה |
אתיקה |
|
הגשת הצעת מחקר לתזה למ.א. |
הגשת הצעת מחקר לתזה למ.א. |
|
|
פסיכולוגיה ומדעי החברה, פילוסופיה של המדע, מתודולוגיה לדוקטורנטים הגשת הצעת מחקר לדוקטורט |
ג |
הגשת תזה למ.א. |
מתודולוגיה לדוקטורנטים |
|
|
סמינר קליני-עיוני |
|
|
קורס בחירה סמסטריאלי |
|
|
ביצוע וכתיבת דיסרטציה ל- Ph.D. |
|
|
|
|
|
|
המגמה לקוגניציה, רגש ומוח
יש קורסים שניתנים ללקיחה בשנים א' או ב' כבחירת הסטודנטים
שנה |
מסלול רגיל למ.א. |
מסלול משולב ל- Ph.D |
א. |
חובה בשנה א' סטטיסטיקה ותרגיל פרקטיקום מחקר פרקטיקום פרקטיקום חוץ סמינר מגמה |
|
ב. |
פרקטיקום |
|
|
סמינר מגמה ב' |
|
|
|
|
|
הגשת הצעת מחקר לתזה למ.א. |
|
|
שנים א' וב' כבחירת הסטודנטים 8 קורסי בחירה סמסטריאליים ו2- סמינריונים עיוניים בנושאים: פסיכולוגיה קוגניטיבית, נוירופסיכולוגיה, פסיכופיזיולוגיה ורגש |
|
ג |
ביצוע וכתיבת תזה למ.א. |
התמחות במחקר בשדה/אוניברסיטה |
|
|
2 קורסי בחירה סמסטריאליים |
|
|
סוגיות אתיות בפסיכולוגיה |
|
|
מתודולוגיה לדוקטורנטים |
|
|
ביצוע וכתיבת דיסרטציה ל- Ph.D. |
ד |
הגשת תזה למ.א. |
התמחות במחקר בשדה/ אוניברסיטה |
|
|
2 קורסי בחירה סמסטריאליים |
|
|
פסיכולוגיה ומדעי החברה |
|
|
מתודולוגיה לדוקטורנטים |
|
|
ביצוע וכתיבת דיסרטציה ל- Ph.D. |
ה |
|
הגשת דיסרטציה ל- Ph.D. |
מועדי ההרשמה, הראיונות והודעות הקבלה לתואר שני לקראת שנת הלימודים תשע"ו
- הרשמה תתקיים בין התאריכים 25.1.2015 - 20.2.2015
- מועד אחרון לקבלת המלצות, קורות חיים ועדכון ציונים –9.3.2015
- הראיונות יערכו במהלך חודשים אפריל, מאי, יוני 2015.
מידע נוסף
- ראש המחלקה לפסיכולוגיה - פרופ' גיל דיזנדרוק
- ראש המגמה הקלינית - פרופ' אשכול רפאלי
- ראש המגמה הקלינית ילד – פרופ' רחל לוי-שיף
- ראש המגמה קלינית שיקומית – ד"ר אורי רסובסקי
- ראש המגמה חברתית ארגונית – ד"ר יאיר ברזון
- ראש המגמה קוגניציה רגש ומוח - ד"ר דוד ענקי
מספרי הטלפון למזכירות המחלקה לפסיכולוגיה תואר שני בנושא הרשמה -035317672
035318540. כתובת דוא"ל: psychology.ma@mail.biu.ac.il
שעות מענה קולי א', ג', בין השעות 11.30-14.00
ב' ,ה', בין השעות 09.00-12.00
יו ם ד' אין מענה קולי
דרישות ההרשמה לשנת הלימודים תשע"ו :
טפסים שנשלחים למזכירות המחלקה:
- המלצות שדה + אקדמאית.
- המלצה אחת לפחות תגיע למזכירות לא מאוחר יותר מהתאריך 20.2.15.
- המלצה שניה תגיע למזכירות לכל המאוחר עד ה- 9.3.15.
- שאלונים – רק המבקשים להירשם למגמות הטיפוליות, יש לשלוח גם את השאלונים הטיפוליים והמחקריים עד 20.2.15.
- בשאלון המחקרי – רצוי לכתוב את השאלה האחרונה, באנגלית.
- תמונת פספורט.
- צילום ספח מבחן המתא"ם (לצרף למעטפה שבה ישלח השאלון האישי).
- שאלון אישי (תיאור עצמי).
- נבקש לצרף צילום ספח מבחן המתא"ם למעטפה שבה ישלחו השאלון האישי (תיאור עצמי) ולשלוח למזכירות החוג.
טפסים שנשלחים לוועדה לתואר שני
- 2 עותקים של גליונות ציונים מקוריים רשמיים.
- 2 עותקים של אישור זכאות לתואר רשמיים ומקוריים.
- צילום תעודת זהות.
- קורות חיים סטנדרטיים (כמו לראיון עבודה)
- 2 תמונות פספורט.
- אישור על תשלום דמי פניה.
- ניתן להירשם דרך האינטרנט, או לקנות ערכת רישום בחנות אקדמון.
הנחיות נוספות לרישום מופיעות באתר הוועדה לתואר השני - http://www.biu.ac.il/toar2/ - מועמדים של מדעי ההתנהגות מתבקשים להעביר שני גיליונות ציונים נפרדים - גיליון ציונים של פסיכולוגיה כולל ממוצע משוקלל , גיליון ציונים של תחומים אחרים כולל ממוצע משוקלל .
- סטודנטים שסיימו תואר ראשון באוניברסיטת בר אילן, לא צריכים להגיש גיליון ציונים.
חשוב: סיסמת הגישה למערכת המידע לסטודנט נמצאת באישור קבלת המסמכים הנשלח אליכם הביתה בדואר מהוועדה לתואר שני. באמצעות הסיסמה תוכלו לבדוק את סטטוס קבלתכם בתאריך 10.7.15 לכן הנכם מתבקשים לשמור את האישור עד סיום תהליך הקבלה.