המגמה לפסיכולוגיה קלינית (מסלול עם תיזה בלבד)
ראש המגמה פרופ' דני חורש
המגמה הקלינית המאוחדת בבר-אילן היא תכנית השמה דגש על פיתוח יכולות קליניות ומחקריות תוך עידוד חשיבה ביקורתית. התוכנית הינה רחבה ביותר וכוללת קורסים תאורטיים ופרקטיקומים מעשיים במגוון גישות. מטרת התוכנית להכשיר פסיכולוגים בעלי ידע נרחב בתחום הפסיכותרפיה, הפסיכודיאגנוסטיקה והפסיכופתולוגיה תוך התייחסות למעגל החיים הרחב החל מינקות ועד לגיל השלישי, ולהקשרים ייחודיים של חולי, בריאות ושיקום. נלמדים בתוכנית מגוון גישות טיפוליות שכוללות טיפול דינמי, טיפול משפחתי, טיפול קוגניטיבי התנהגותי וטיפול אינטגרטיבי. לימוד הגישות הטיפוליות מגובה בגישות ותיאוריות של אישיות, פסיכופתולוגיה, נוירופסיכולוגיה, ומודלים של בריאות וחולי. כך גם קורסי הפסיכודיאגנוסטיקה כוללים איבחון השלכתי, איבחון קוגנטיבי ואיבחון נוירופסיכולוגי.
ההתנסות הקלינית נעשית בקליניקה לקהילה של המחלקה לפסיכולוגיה ובמרכזי בריאות ומרפאות חוץ, כך שהסטודנטים צוברים ניסיון קליני עשיר בעבודה עם אנשים עם מגוון של אתגרים וקשיים. הקליניקה של המחלקה לפסיכולוגיה מאפשרת הכשרה ייחודית לאוניברסיטת בר-אילן בהקנייתה התנסות מקצועית מלווה הדרכה צמודה על ידי אנשי הסגל הבכירים של המסלול הקליני. בהיבט המחקרי, במקביל להכשרה הקלינית, תוכנית הלימודים שואפת להקנות כלים לחשיבה סיסטמתית ומדעית, ולמיומנות בשימוש בכלים אמפיריים, זאת על ידי חשיפת הלומדים למחקרים עדכניים, שיטות מחקר כמותיות ואיכותניות.
התוכנית הקלינית כוללת את האפשרות לקבל תעודת MA בפסיכולוגיה קלינית או בפסיכולוגיה שיקומית. לצורך מימוש האפשרות לעשות התמחות בפסיכולוגיה שיקומית, צריכים להתקיים תנאים הבאים:
- פרקטיקום שיקומי בשדה בשנה ב׳
- במהלך התואר יש לבחור לפחות קורס בחירה אחד עם תכנים שיקומיים, כגון: השלכות של נכות פיזית ומחלות כרוניות, תיאוריות ושיטות טיפול בשיקום פסיכיאטרי, טראומה והתמודדות, הפרעות בספקטרום האוטיסטי.
מבנה התוכנית
|
סגל המגמה
|
לפרטים: יוליה חליאנדרה טלפון: 077-9293499 דוא"ל: psy.ma@biu.ac.il