המגמה לפסיכולוגיה קלינית (מסלול עם תיזה בלבד)
ראש המגמה פרופ' דני חורש
המגמה הקלינית המאוחדת בבר-אילן היא תכנית השמה דגש על פיתוח יכולות קליניות ומחקריות תוך עידוד חשיבה ביקורתית. התוכנית הינה רחבה ביותר וכוללת קורסים תאורטיים ופרקטיקומים מעשיים במגוון גישות. מטרת התוכנית להכשיר פסיכולוגים בעלי ידע נרחב בתחום הפסיכותרפיה, הפסיכודיאגנוסטיקה והפסיכופתולוגיה תוך התייחסות למעגל החיים הרחב החל מינקות ועד לגיל השלישי, ולהקשרים ייחודיים של חולי, בריאות ושיקום. נלמדים בתוכנית מגוון גישות טיפוליות שכוללות טיפול דינמי, טיפול משפחתי, טיפול קוגניטיבי התנהגותי וטיפול אינטגרטיבי. לימוד הגישות הטיפוליות מגובה בגישות ותיאוריות של אישיות, פסיכופתולוגיה, נוירופסיכולוגיה, ומודלים של בריאות וחולי. כך גם קורסי הפסיכודיאגנוסטיקה כוללים איבחון השלכתי, איבחון קוגנטיבי ואיבחון נוירופסיכולוגי.
ההתנסות הקלינית נעשית בקליניקה לקהילה של המחלקה לפסיכולוגיה ובמרכזי בריאות ומרפאות חוץ, כך שהסטודנטים צוברים ניסיון קליני עשיר בעבודה עם אנשים עם מגוון של אתגרים וקשיים. הקליניקה של המחלקה לפסיכולוגיה מאפשרת הכשרה ייחודית לאוניברסיטת בר-אילן בהקנייתה התנסות מקצועית מלווה הדרכה צמודה על ידי אנשי הסגל הבכירים של המסלול הקליני. בהיבט המחקרי, במקביל להכשרה הקלינית, תוכנית הלימודים שואפת להקנות כלים לחשיבה סיסטמתית ומדעית, ולמיומנות בשימוש בכלים אמפיריים, זאת על ידי חשיפת הלומדים למחקרים עדכניים, שיטות מחקר כמותיות ואיכותניות.
התוכנית הקלינית כוללת את האפשרות לקבל תעודת MA בפסיכולוגיה קלינית או בפסיכולוגיה שיקומית. לצורך מימוש האפשרות לעשות התמחות בפסיכולוגיה שיקומית, צריכים להתקיים תנאים הבאים:
- פרקטיקום שיקומי בשדה בשנה ב׳
- במהלך התואר יש לבחור לפחות קורס בחירה אחד עם תכנים שיקומיים, כגון: השלכות של נכות פיזית ומחלות כרוניות, תיאוריות ושיטות טיפול בשיקום פסיכיאטרי, טראומה והתמודדות, הפרעות בספקטרום האוטיסטי.
דרישות הקבלה
*במקרה של אי עמידה בתנאי הקבלה נדרש אישור הרשמה ממזכירות המחלקה. יש לפנות במייל Psy.Ma@biu.ac.il ולציין ציון ממוצע תואר ראשון בפסיכולוגיה , ציון מתא"ם, נימוק לבקשה (לא חובה, קצר). נשיב למתאימים קישור להמשך הגשת בקשה במסגרת ועדת החריגים של המגמה. סדרי ההרשמה
תהליך הקבלה המיון למגמה קלינית נעשה על בסיס נתוני המועמד וחומר ההרשמה. בחירת המועמדים היא יחסית לקבוצת הפונים באותה שנה. בתהליך הקבלה למגמה יתקיימו שני (במקרים מסויימים שלושה) ראיונות קבלה. הראיון הראשון הוא ראיון קבוצתי, אליו יגיעו רק חלק מהמועמדים לאחר עיון בחומרי ההרשמה. חלק מאלו שישתתפו בראיון הקבוצתי, יוזמנו לראיון השני, ראיון אישי עם כל אחד מחברי הסגל אותם ציין המועמד בהרשמה למגמה. הראיונות יערכו במהלך חודשי מאי,יוני,יולי 2024. הודעות הקבלה מועמדים שנרשמו ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה צריכים להירשם במערכת השיבוץ הארצית. תקופת הרישום למערכת 15/2/24-23/6/24. מי שיאחר את מועד הרישום לא ישתתף בהליך השיבוץ למגמות, ולא יוכל להיכלל בדיוני הקבלה. לאחר הליך המיון והראיונות, המועמדים והמוסדות ידרגו את העדפותיהם. המערכת הממוחשבת מציעה שיבוץ אופטימלי הלוקח בחשבון את העדפות המועמדים והמחלקות. תשובות קבלה יתפרסמו ב1/8/24. |
למה דווקא בר אילן
|
מבנה התוכנית
- התואר נמשך שנתיים- תכנית הלימודים.
- הלימודים מתקיימים במשך 4-5 ימים בשבוע, מערכת השעות.
- התוכנית הינה רחבה וכוללת קורסים תיאורטיים והתנסות מעשית במגוון גישות.
- בנוסף לנוכחות בקורסים סטודנטים במגמה נדרשים לבצע מטלות נוספות, ובהן : אבחון, טיפול, הדרכה ופעילויות נוספות הקשורות לכך.
- ביצוע תזה מחקרית במעבדות המחקר השונות במחלקה.
סגל המגמה
|
לפרטים: יוליה חליאנדרה טלפון: 077-9293499 דוא"ל: haliany@biu.ac.il