המגמה לפסיכולוגיה, קוגניציה, רגש ומוח

המגמה לפסיכולוגיה, קוגניציה, רגש ומוח (מסלול עם תזה בלבד)

Cognitive Affective Neuroscience

ראש המגמה פרופ' אילנית גורדון

התכנית לקוגניציה, רגש ומוח היא תכנית ניסויית-מחקרית אשר מאגדת בתוכה מגוון רחב של נושאי מחקר: מחקר פסיכוביולוגי, קוגניטיבי, תפיסתי, אישיותי, ונוירופסיכולוגי. ההתמקדות איננה בתחום בודד אלא מוענק מבט רחב על הפסיכולוגיה כמדע. מטרת הלימודים היא להכשיר חוקרים במדע הפסיכולוגיה וזאת על ידי חשיפת התלמידים לרמות השונות של ניתוח פסיכולוגי, והקניית הכלים המתודולוגיים המתאימים: החל ממדדים פסיכו-פיזיולוגיים ומערכי מחקר מעבדתיים, דרך מחקרי יומן וכלה בפיתוח ראיונות ושאלונים. הלימודים כוללים קורסי ליבה במתודולוגיה מחקרית, יחד עם קורסי פרקטיקום מחקריים וקורסי בחירה מעמיקים בנושאים השונים.

המגמה מעניקה ניסיון מעשי במחקר ומספקת ידע תאורטי ומתודולוגי נרחב. במהלך לימודיהם, ניתנות לסטודנטים הזדמנויות ליישם את הידע העיוני והמתודולוגי שרכשו בביצוע פרויקטים מחקריים בתוך האוניברסיטה ומחוצה לה. למגמה קשרים עם בתי-חולים, מעבדות ומכוני מחקר, אשר משלבים את הסטודנטים גם במחקר יישומי.

המטרה

להכשיר חוקרים במדע הפסיכולוגיה.

הדרך

חשיפת התלמידים לרמות השונות של מחקר פסיכולוגי, והקניית הכלים המתודולוגיים המתאימים: החל ממדדים פסיכו-פיזיולוגיים ומערכי מחקר מעבדתיים, דרך הדמיה מוחית ומחקרי יומן וכלה בפיתוח ראיונות ושאלונים. במהלך לימודיהם, ניתנות לסטודנטים הזדמנויות ליישם את הידע העיוני והמתודולוגי שרכשו בביצוע פרוייקטים מחקריים בתוך האוניברסיטה ומחוצה לה. למגמה קשרים עם בתי-חולים, מעבדות ומכוני מחקר, אשר משלבים את הסטודנטים במחקר יישומי.

למה ללמוד דווקא בבר אילן?

• מגמה מחקרית – למי שרוצה להבין תהליכים פסיכולוגיים באמצעות מחקר מדעי חדשני ופורץ דרך.
  • דגש על מחקר בסיסי ויישומי.
  • חקר ההתנהגות והנפש האנושית על כל היבטיה. עבודה עם אוכלוסיות בריאות וקליניות.
  • הזדמנות להשתלב במעבדות מחקר מתקדמות ולהתנסות בשיטות מדעיות מגוונות כמו: ניתוח התנהגות (Tracking Eye),  דימות מוחי (MEG,EEG), גרייה מוחית (TDCS, TMS), מודלים של בעלי חיים, רישום אלקטרופיזיולוג.

תוכנית הלימודים:

קורס מבוא תיאורטי שנתי (2 ש"ש)

2 קורסי שיטות מחקר (1 ש"ש כל אחד)

סטטיסטיקה (1 ש"ש)

2 סמינרי מגמה (2 ש"ש כל אחד)

8 קורסי בחירה (1 ש"ש כל אחד)

2 סמינרים עיוניים (1 ש"ש כל אחד)

2 פרקטיקומים מחקריים (2 ש"ש כל אחד)

ביצוע תזה מחקרית במעבדות המחקר השונות במחלקה.

תוכנית הלימודים

מערכת השעות

לדרישות הקבלה

בוגרים

בסקר, שערכנו בקרב בוגרי המגמה, מצאנו, שכ- %85 מהם החזיקו משרות מחקריות בתחומים שונים בוגרי המגמה מוצאים תעסוקה באקדמיה ובשדה.

היכן עובדים הבוגרים שלנו?

• באוניברסיטאות ובמכללות בביצוע מחקר
  • בנייה והערכה של תוכניות לימוד (משרד החינוך, בתי- ספר לחינוך באוניברסיטאות)
  • מחקר הערכה ומיון במוסדות פרטיים (מכון סאלד, מכון ואן-ליר, מכון ברוקדייל)
  • מחקר הערכה ומיון במוסדות ציבוריים (חיל האוויר, משטרה, ממד"ה בצה"ל)
  • מחקר רפואי (בית לוינשטיין, מכון רקנטי, בי"ח פסיכיאטריים, מרכזי שיקום)
  • מחקר עסקי (חברות פרסום, כוח-אדם, והיי-טק)
  • הוראה (אוניברסיטאות, מכללות, אונ' פתוחה)
  • ייעוץ (סטטיסטי, ארגוני, שיקומי)

הסגל האקדמי

סטודנטים של המגמה משתלבים, במסגרת עבודת התזה, במעבדות מחקר מובילות בתחומן המנוהלות על ידי חברי הסגל שלנו. אנו חוקרים תהליכים פסיכולוגיים והתנהגותיים מנקודת מבט של חקר המח, הקוגניציה והרגש.

פרופ' מיכל לבידור  (Cognitive Neuroscience)

• הבסיס העצבי של שפה ,במיוחד זיהוי חזותי של מילים ,מחוות יד ,ופרוזודיה
  • העצמה קוגניטיבית
  • יצירתיות