"לחוש משהו אנושי" – הפסיכואנליזה של תומס אוגדן

שם הסדנא: "לחוש משהו אנושי" – הפסיכואנליזה של תומס אוגדן

שם המרצה: ד"ר בעז שלגי

 

ההרשמה נסגרה

 

אנשים באים לטיפול, אומר תומס אוגדן בספרו "אמנות זו של פסיכואנליזה", או מכיוון שאינם יכולים לחלום, או מכיוון שאינם יכולים לשאת את חלומותיהם. הם זקוקים, מצטט אוגדן מפרוסט, ל"מישהו המכיר את הלילה" ("one acquainted with the night"), על מנת שיצעד עימם אל תוך אותו עולם של "שלישי אנליטי" חוטפני, ומתוך תנועה בין סובייקטיביות לאינטרסובייקטיביות יעזור להם לחלום את שאי אפשר היה לחלום ולשאת את שאי אפשר היה לשאת.  

הסדנא תעסוק בחשיבתו האינטרסובייקטיבית של תומס אוגדן, הן מהיבטיה התיאורטיים והן מהיבטיה הקליניים. הסדנא תתמקד בכתביו מאמצע שנות ה-90 עד אמצע שנות ה-2000, החל מ – Subject of Analysis (1994), דרך Reverie and Interpretation (1997) ועד This Art of Psychoanalysis (2005). מתוך קריאה מונחית בכמה פרקים מתוך כתבים אלה, תעסוק הסדנא בהנחות היסוד העומדות בבסיס שיטתו של אוגדן ובמושגי מפתח בחשיבתו, כמו השלישי האנליטי, התנועה בין סובייקטיביות לאינטרסובייקטיביות, ה- reverie כדרך המלך אל הלא-מודע של המטופל, והצורך הבסיסי ביותר של האדם - כפי שמנסח זאת אוגדן - "לחלום את עצמו אל תוך הקיום".           

על המרצה: ד"ר בעז שלגי, פסיכולוג קליני, מרצה במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן וראש התוכנית לפסיכותרפיה, הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל-אביב.

 

הסדנה תתקיים ביום ב' ה-3.2, בין השעות 15:00-21:00 באוניברסיטת בר-אילן

היקף הסדנא: שמונה שעות אקדמיות

עלות: ₪650

 

לרישום

תאריך עדכון אחרון : 10/09/2019