יחסי אובייקט והתיאוריה הקלייניאנית מתוך שירה

שם המרצה: ד"ר מור שחורי-סטאל

"באופן טבעי, אם יש אמת בדברי, כבר עסקו בכך משוררי העולם" (וויניקוט "פחד מהתמוטטות", 1947) האם וויניקוט צדק כי משוררים מצליחים לכתוב בתבונתם על אמת נפשית המצויה בהבנה הפסיכואנליטית?

מלאני קליין, תיאורטיקנית פורצת דרך, אשר למרות היותה קונטרוברסלית, תרומתה התיאורטית והקלינית בעלת ערך והשפעה עד היום. היא הבינה את קיומם של רגשות כגון חרדה, שנאה, קנאה והרסנות ביחסים, גם עם האנשים אשר להם הכי נזקקים, ואת דרכי ההתמודדות עימם בדרך לאינטימיות, לקרבה וליחסים שלמים. היא חקרה מצבים מנטליים ראשוניים, המציאה את הטיפול במשחק ופתחה ערוץ טיפולי לטיפול בילדים.

בסדנא נלמד על יחסי אובייקט מופנמים, נעמיק בתיאוריה של מלאני קליין ונחפש את התפיסה הקלייניאנית ומושגי היסוד של התיאוריה הקלייניאנית בשירים. הלימוד של התיאוריה הפסיכואנליטית יעשה מתוך כתביהם של המשוררים. מבין המשוררים שאת שיריהם נקרא וננתח ניתוח קלייניאני נמצאים: לאה גולדברג, נתן אלתרמן, זלדה, אווה קילפי, יהודה עמיחי, יונה וולך, עמוס אטינגר, עלמה זהר, עידית ברק, אלאניס מוריסט, מוקי, ארכדי דוכין ומאיר בנאי.

 

הסדנא תתקיים ב – 11.9.20, יום ו', בין השעות 8:30-14:30

עלות: 650₪

 

על המרצה: ד"ר מור שחורי-סטאל, פסיכולוגית קלינית, מרצה ומדריכה במסלול לפסיכותרפיה פסיכואנליטית במדרשה ללימודים מתקדמים בפסיכולוגיה חינוכית ובתואר שני לטיפול באומנות במכללה האקדמית בית ברל. חוקרת ומרצה בתחומים של פסיכותרפיה, שכול ואובדן והתמודדות עם גירושין במשפחה. עמיתה במרכז לאובדן שכול וחוסן נפשי, אוניברסיטת חיפה. חברת ההנהלה הציבורית ויועצת מקצועית למיזם החברתי "בין לבין" התומך במשפחות גרושות. שותפה לכתיבת הספרים "טנטולוגיה, מדעי האובדן, השכול והאבל" (2013) ו"למשש את הפיל: נקודות עיוורות של מטפלים בגישה הפסיכואנליטית" (2019). מטפלת במבוגרים בפסיכותרפיה פסיכואנליטית.

 

לרישום

תאריך עדכון אחרון : 27/06/2020