תואר שני בפסיכולוגיה במגמת מדעי הפסיכולוגיה

לראשונה מגמה חדשה לתואר שני במחלקה לפסיכולוגיה למי שאינם בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה

פסיכולוגיה במגמת מדעי הפסיכולוגיה (ללא תיזה)

אנשי ונשות מקצוע בוגרי ובוגרות תואר ראשון בתחומים שונים, בואו הצטרפו אלינו למסלול חדש וראשון מסוגו לתואר שני שמתאים בדיוק עבורכם.

התוכנית הייחודית, הראשונה מסוגה בישראל, פותחה באוניברסיטת בר-אילן ומעניקה לבוגרי תארים בתחומים אחרים מפסיכולוגיה אפשרות יוצאת דופן לרכוש השכלה במדעי הפסיכולוגיה. התוכנית כוללת מבחר עשיר של קורסים שמעניקים ידע מקיף ומרתק על נושאים פסיכולוגיים מגוונים והכרות עם מחקר עדכני בתחום. ידע במדעי הפסיכולוגיה יאפשר לכם לקדם את הקריירות שלכם, כל אחד ואחת בתחום בו עוסקים, ויתרום להתפתחות האישית שלכם, לארגון שבו אתם עובדים ולקהילה שבה אתם חיים ופועלים.

למי מתאימה התוכנית?

התוכנית עשויה להתאים לא.נשים במגוון רחב של מקצועות כגון:

• א.נשי חינוך
  • עובדים.ות בתחום משאבי אנוש
  • א.נשי כוחות הבטחון
  • מנהיגים ומנהיגות דתיות
  • מנהלים ומנהלות
  • א.נשי מערכת הבריאות
  • א.נשי מערכות המשפט והחוק
  • א.נשי פיתוח בתחום ההיי-טק

למה כדאי ללמוד בה?

פסיכולוגיה היא תחום מרתק, הנוגע כמעט בכל שטחי החיים ומעניק מפתחות להבנת יחסינו עם העולם סביבנו והתנהלותנו בו. הבנה והכרות עם עולמות הפסיכולוגיה יכולים לסייע רבות להתפתחות מקצועית ואישית, במגוון תחומים תוך אפשרות של פיתוח הסביבה החברתית, הארגונית והקהילתית שלנו.

ידע בפסיכולוגיה יכול להיות שימושי מאוד בתחומי עיסוק שונים. התוכנית מעניקה ידע שיכול לתרום רבות למי שמחזיק בו, בעבודה מול בודדים, קבוצות וקהל רחב.

משתתפי התוכנית יקבלו השכלה שיכולה להעשיר ולתרום לא רק בגזרה המקצועית, אלא גם לחיי המשפחה, הקהילה והחברה. בנוסף, היא יכולה לעניין את כל מי שמבקשים להרחיב את הדעת בתחום המרתק של מדעי הפסיכולוגיה.

המרצים בתוכנית
את הקורסים מעבירים אנשי סגל האוניברסיטה, בכירים ומומחים בעולמות תוכן מגוונים בעולם הפסיכולוגיה, בארץ ובעולם, מובילים בתחומיהם, בעלי ידע רחב וניסיון מקצועי ומעשי רב.

משך התוכנית

הלימודים בתוכנית היברידיים (זום ופרונטלי),  נמשכים שנתיים, במשך יומיים בשבוע, ומתאימים גם לאנשים שעובדים במשרה מלאה:

• בימי שלישי אחה"צ – באופן פרונטלי
  • ובימי שישי בבוקר - בזום

מה לומדים?
בתוכנית לומדים מגוון רחב, עשיר ומרתק של קורסים בתחומים שונים ובהם:

• פסיכולוגיה אבנורמלית
  • מבט התפתחותי על מעגל החיים
  • משא ומתן
  • מנהיגות בארגונים
  • טראומה, מצבי משבר ואובדנים
  • קבלת החלטות

תוכנית הלימודים

איזו תעודה מקבלים?

מסיימי הלימודים בהצלחה יהיו זכאים לתעודת מוסמך בפסיכולוגיה במגמת מדעי הפסיכולוגיה.

שימו לב: תעודה זו אינה מקנה אפשרות לעסוק בטיפול פסיכולוגי ובוגרי התוכנית אינם זכאים להירשם בפנקס הפסיכולוגים.

דרישות התכנית

• במסגרת הלימודים במגמה יידרשו התלמידים שטרם למדו קורס זה, ללמוד קורס השלמה "מבוא לפסיכולוגיה". מי שלמדו קורס זה בעבר יקבלו בגינו פטור.
  • לימודי אנגלית כשפה זרה, יידרשו עפ"י הכללים המקובלים.

תנאי הקבלה

לתוכנית יתקבלו סטודנטים בעלי ממוצע 80 ומעלה בתואר ראשון. המועמדים יתבקשו לשלוח המלצות של מי שמכירים את עבודתם בארגון בו הם פועלים ועובדים ולמלא שאלון אישי לפיו תבחן מידת התאמתם לתוכנית, בנוסף לראיון אישי לפי שיקול דעת מקצועי של המחלקה. מספר המקומות במגמה מוגבל.

המתקבלים שלא למדו קורס "מבוא לפסיכולוגיה" בתואר ראשון, יתבקשו להשלים את הקורס כתנאי מעבר לסמסטר ב'.

לפרטים: יוליה חליאנדרה  טלפון  psy.ma@biu.ac.il      03-9293499